Sport

2017.06.23. 17:10

Négy vasi fiatal a csapat-Eb-n

Négy Vas megyei atléta is tagja a hétvégén Izraelben rendezendő 2. ligás csapat-Európa-bajnokságon induló magyar válogatottnak.

Horváth Erika

A hétvégén rendezi meg az Európai Atlétikai Szövetség a csapat-Európa-bajnokságot - négy osztályban. Magyarország a 2. ligában szerepel (ez a harmadik vonal a Szuperliga és az 1. liga mögött). Tizenkét válogatott méri össze tudását Tel-Avivban szombaton és vasárnap: Ausztria, Ciprus, Horvátország, Izland, Izrael, Lettország, Litvánia, Magyarország, Moldávia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia. Minden számban egy-egy versenyző képviselheti az adott nemzetet, illetve egy-egy váltó. A pontverseny első két helyezettje juthat fel az 1. ligába. Erre hajt a magyar csapat is, amelynek Spiriev Attila sportigazgató szerint a tavaly kiesett Litvániával és Lettországgal, valamint Horvátországgal és Szerbiával kell majd a legnagyobb harcot vívnia a feljutó pozíci-ókért.

A csapat-Eb vasi indulói (balról): Boda Boldizsár, Gyurátz Réka, Halász Bence, Jagodics Dennis
Fotó: Unger Tamás

A 41 fős magyar csapatban - amely csütörtökön utazott el Izraelbe -, négy Vas megyei atléta kapott helyet. Kalapácsvetésben a Dobó SE két fiatalja képviselheti Magyarországot. A szerdai Németh Pál-emléknapon 71,27 méterrel új U23-as országos rekordot elérő és a felnőtt világbajnokságra kvótát szerző 21 éves Gyurátz Réka már korábban is szerepelt a felnőtt válogatottban, de a 20. évében járó Halász Bence - aki 76,05 méteres egyéni csúcsával szintén vb-szintesnek tudhatja magát - eddig még csak korosztályos versenyeken képviselhette a magyar színeket. Segítheti őket a csapat-Eb-n egyik edzőjük, Németh Zsolt is. Szintén újonc a Haladás VSE két 18 éves sprintere, Boda Boldizsár és Jagodics Dennis, mindkettejüket a 4x400-as váltóba nevezte a szakvezetés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!