Sport

2016.02.09. 13:07

Nehéz túra előtt a Körmend

Körmend - Szerdán, 19 órától a Sopron KC vendégeként lép pályára a férfi kosárlabdázók élvonalának 18. fordulójában az Egis Körmend együttese.

Németh Zsolt

Nem csak azért lesz ez nagy kihívás a piros-feketék számára, mert az idén idegenben még nem tudtak nyerni, hanem azért is, mert a kezdeti kiegyensúlyozatlan teljesítmény után nagyon összeállt Sabáli Balázs gárdája. Ha beleszámítjuk az utolsó, sikerrel megvívott nemzetközi kupamérkőzésüket is, akkor a Sopron KC zsinórban kilenc sikert tudhat maga mögött. Érthető, ha magabiztosan, önbizalomtól duzzadva várja a korábbi önmagát egyelőre kereső Körmendet.

Eleinte nem volt könnyű a sereghajtó Jászberény ellen sem, de Sopronban sokkal  nehezebb lesz Wesley Channelséknek (labdával)
Fotó: Szendi Péter

A hét első két napján is keményen dolgoztak Ferencz Csabáék, akik nélkülözték Farkas Attilát. A center éppen szombaton, a Jászberény elleni mérkőzés napján betegedett meg. Bemelegített, de nem érezte jól magát, ezért ment el a csarnokból a találkozó ideje alatt. Szerdán sem valószínű, hogy segítheti társait.

- Ha reálisan, kívülről nézzük, akkor nem sok elemzést igényelnek az esélyek - mondta Teo Csizmics, a Körmend vezetőedzője. - Kiemelkedően jó formában van a vendéglátónk. Remek sorozatot produkálnak a soproniak, ami komoly önbizalmat adhat nekik, ráadásul ők játszanak hazai környezetben. Magabiztosan győzték le a Szolnokot és az Albát is, bajnokesélyes formában vannak. Ez talán elég annak jelzéséhez, hogy milyen kihívás vár ránk idegenben. Tiszteljük mindezt, nagyon nehéz meccsre számítunk, de harcolni fogunk, ez teljesen egyértelmű. Ebben a rövid időszakban is folytattuk a dinamikus, összeszoktató munkát, semmiképp sem megyünk feltartott kézzel Sopronba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!