Sport

2015.10.13. 07:24

Megyei II. labdarúgás - Nem botlottak az éllovasok

A Megyei II. osztály Sárvári-csoportjának 9. fordulójában az Uraiújfalu, a Gérce-Vásárosmiske, a Püspökmolnári és az Ikervár begyűjtötte a három pontot, miközben a Bük ikszelt Szelestén.

Kelemen Attila

Püspökmolnári–Jákfa 6–2 (4–1)

Püspökmolnári, 80 néző, vezette: Horváth Ferenc.

Gól: Simon Ádám (21.), Sziffer István (33., 54.), Varga Ádám (35.), Kónya József (40), Elekes Dániel (72.), illetve Gyürü Patrik (24.), Vörös Attila (71.).

Püspökmolnári: Horváth T. – Varga S., SIMON, Varga M., KÓNYA – Horváth Sz. I. (Pados), HORVÁTH SZ. II., SZIFFER, Varga N. (Sipos), VARGA Á. – Elekes. Játékos-edző: Idősebb Sziffer István.

Jákfa: Horváth – Böröndy T., Koronczai, Gyürü, Bertha – Vörös, Kovács R., Rövid (Kulcsár), Böröndy A. – Kovács B., Csete. Edző: Horváth István.

Nagyon jól előkészített pályán az első félidőben eldöntötte a molnári csapat a mérkőzést. A második játékrészben is csak az volt a kérdés, hogy a hazai csapat a helyzeteiből hány gólt szerez a gyengén játszó Jákfa ellen. A látottak alapján nem volt egy súlycsoportba a két alakulat ezen a napon, az eredmény a vendégekre nézve ilyen arányban is hízelgő.

 

Sitke–Uraiújfalu 1–3 (0–2)

Sitke, 50 néző, vezette: Makai István.

Gól: Szűcs Gergő (78.), illetve Tóth Zsolt (29.), Hajas Máté (32.), Lónai Ákos (90.).

Sitke: Viczmándi – Mórocz, Fülöp, NAGY B., Papp – Szűcs, PAP, Glavánovics (Pénzes), Molnár (Nagy Z.) – RUZSICS, Magyar. Edző: Komáromi Szabolcs.

Uraiújfalu: Csontos – Gallen A. (Gönczöl), VERASZTÓ, Belegrai (Baranov), Gallen I. (Princzes) – Szakál, Hajas Sz. (Lőrincz), HAJAS M. (LÓNAI), SZÉLES – TÓTH, DÖBRÖNTE. Edző: Dobány Gábor.

Az Újfalu az első félidőben két gólos előnyre tett szert, melyet a második játékrész közepén csökkenteni tudott a hazai gárda. Ugyan adódott lehetőség az egyenlítésre, ám a végén mégis a hazaiak térfelén rezdült meg a háló. A jobb játékerővel rendelkező vendégek megérdemelten győztek Sitkén, még úgy is, hogy két büntetőt hibáztak.

 

Simaság–Pecöl 2–6 (0–2)

Simaság, 30 néző, vezette: Újházi Zsolt.

Gól: Keszei Roland (49.), Mészáros Péter II.(89.), illetve Horváth Ádám (8., 48.), Nyári Norbert (29.), Szemes Ernő (71.), Nagy István (78., 87.).

Kiállítva: Kiss Richárd (62.).

Simaság: Németh J. – Kiss, CSENÁR, Puskás (Varga B.), Németh I. (Hollósi) – KESZEI, Mészáros P. I., Németh L., Varga D. – Mészáros P. II., Varga P. (Szabó). Edző: Szabó Sándor.

Pecöl: TAKÁCS – HORVÁTH B., SZEMES Z., CZIBÓK, NÉMETH – NAGY, PÁLFI, KOVÁCS, HORVÁTH Á. (ŐRI) – SZEMES D. (SZEMES E.), NYÁRI. Edző: Rudolics Norbert.

A jobb helyzetkihasználásnak köszönhetően még ilyen arányban is megérdemelten vitte el a három pontot a pecöli gárda. Ha az első fél órában a hazai csapat pontosabban játszik, akkor másként is alakulhatott volna a mérkőzés, ám ehelyett a vendégek léptek el három góllal. Ugyan szépítette a Simaság, ám a kiállítás megpecsételte a sorsukat.

 

Kenyeri–Ikervár 0–4 (0–3)

Kenyeri, 30 néző, vezette: Tóth Róbert.

Gól: Vincze Zoltán (17.), Baumgartner Dániel (20., 35.), Vass Péter (87.).

Kenyeri: Pócza – Csiszár, Nemes, Koloszár, NÉMETH – Kóbor, Császár, Horváth M., Szenes – Horváth Zs. Edző: Ádám Endre.

Ikervár: Hegedüs – ÓDOR, Horváth, VARGA, Tóth – Hullmann, VINCZE Z., Vincze T., Vass J. – BAUMGARTNER, Vass. P. Edző: Horváth József.

A hazai csapat tíz emberrel hősiesen küzdött, az ikervár újabb három ponttal gazdagodott.

 

Csénye–Gérce-Vásárosmiske 0–3 (0–1)

Csénye, 20 néző, vezette: Sály Károly.

Gól: Major Márkus (30.), Hompok Balázs (55.), Farkas Dániel (57.).

Csénye: Simon – Szitkay, Szabó K., Szabó B. (Soós), Vajda – Takács, Pendli P., Pendli R., Birkás – Máhr, Géczi (Barkovics). Edző: Pankaczi Zoltán.

Gérce-Vásárosmiske: Komáromi Z. – Komáromi A., Németh, Farkas, MÁTHÉ – Major, Kovács (Hompok), Sütő (Sali G.), SALI Z. – Mórocz (Poós), NASZÁDOS. Edző: Haraszti István.

Az első fél óra kiegyenlített játékot hozott, ekkor azonban egy bombagóllal megszerezte a vezetést a gércei csapat. A második félidőben támadólag léptek fel a hazaiak, de a vendégek két perc alatt lerendezték a találkozót. Összességében a vizes, sáros pályához jobban alkalmazkodó csapat teljesen megérdemelten nyerte meg a sportszerű találkozót.

 

Szeleste-Pósfa–Bük 0–0

Szeleste, 20 néző, vezette: Szabó I. Zoltán.

Szeleste-Pósfa: Kovács M. – SZÁR, Fülöp, KOVÁCS T., Riba – Burkon, Horváth, Mersich, TRITTREMMEL A. – Trittremmel Zs., Csizmazia. Edző: Horváth Lajos. Szakosztályvezető: Rozmán Róbert.

Bük: BÜKI – Kocsis, Németh, Szabó, Somlai – Kovács D. (Kocsis), Wágner, Ligeti (Kovács R.), Bárdosi (Baranyai) – Kovács Z. (Tóth), Nagy. Edző: Kiss István. Szakosztályvezető: Eső János.

A Bük nem bírt a tartalékos Szeleste otthonában, gól nélküli döntetlen született. A képen a büki Szabó Roland (balra) próbálja áttörni a hazai védelmet. Ám Kovács Tibor és Fülöp Marcell útját állja a vendégek támadását Fotó: Unger Tamás

Az időjárás igencsak rányomta a bélyegét a találkozóra: az erős szél, és a szakadó eső nem nagyon adott lehetőséget a folyamatos játékra. ellenben a talaj jónak mondható volt. A tipikus egygólos mérkőzésen végül érintetlenek maradtak a kapuk, holott több lehetőség is adódott a Szeleste előtt.

Előbb büntetőt hibáztak, majd többször is kapufán csattant a labda. Összességében elmondható, hogy két pontot vesztett a hazai gárda.

Mersevát–Ölbő 5–2 (1–2)

Mersevát, 30 néző, vezette: Bereczky Csaba.

Gól: Györvári Tamás (4.), Csite Dániel (48., 90.), Horváth Tamás (63., 84.), illetve Baksay Krisztofer (28.), Balázs Dávid (35.).

Mersevát: Tóth – HORVÁTH A., Molnár (SÜLECZ), GYÖRVÁRI, Pethő (Dénes) – HORVÁTH T., Orbán, CSITE, CZINDER – Kövi, Nagy (Fűzfa). Edző: Nagy Csaba.

Ölbő: Borsos – Nardai, Tóth Attila (Sági Kiss), Sipos, Varga – BALÁZS, Tóth Alex (Fehér), KOKSA, TÓTH M. – Csizmazia, BAKSAY. Edző: Varga László.

Mély talajú pályán az első félidőben a mezőnyben jobban játszó vendégek szerezték meg a vezetést. A második felidőt góllal kezdték a hazaiak, majd a vezetést is megszerezték. A vendégek kitámadtak és a fellazuló védelem mellett sikerült még kétszer a hálóba találni. Megérdemelt hazai győzelem született.

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

1.         Uraiújfalu       9          7          2          0          47        -           4          23

2.         Gérce–Vásár.  9          7          1          1          30        -           8          22

3.         Püspökmoln.   9          6          1          2          28        -           17        19

4.         Ikervár 9          6          0          3          24        -           7          18

5.         Bük     9          5          2          2          25        -           13        17

6.         Mersevát         9          4          3          2          15        -           15        15

7.         Sitke    9          4          1          4          16        -           14        13

8.         Szeleste-Pósfa 9          3          3          3          12        -           12        12

9.         Ölbő    9          3          1          5          15        -           28        10

10.       Csénye            9          2          4          3          6          -           15        10

11.       Simaság          9          2          1          6          13        -           27        7

12.       Pecöl   9          2          0          7          24        -           29        6

13.       Jákfa   9          1          1          7          11        -           40        4

14.       Kenyeri           9          0          2          7          9          -           46        2

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!