Sport

2015.12.18. 18:21

Nem félnek az Olajtól - piros-fekete rangadó előtt a körmendiek

Körmend - Nagy érdeklődéssel várt rangadóval zárja ezt az esztendőt az Egis Körmend férfi kosárlabdacsapata. A vasi piros-feketék a bajnoki címvédő, a minap az Európa Kupában a 32 közé jutott Szolnoki Olaj KK gárdáját fogadják szombaton 18 órától.

Németh Zsolt

A címvédő Szolnoki Olaj, amely sporttörténelmet írva először jutott tovább a csoportkörből a második számú kupasorozatban, az Európa Kupában - és a 32 között folytathatja -, a bajnoki tabellán második helyen áll ugyanúgy kilenc győzelemmel és két vereséggel, mint az első Atomerőmű. Közvetlenül utánuk az Egis Körmend következik nyolc győzelemmel és három vereséggel.

A vasi csapat egész héten az Olaj elleni mérkőzésre készült, teljes erőbedobással. Ugyanakkor nem misztifikálják túl a meccset, mondta a vezetőedző, Teo Csizmics.

- A Szolnok elleni is egy mérkőzés lesz a sorban. Ugyanakkor nagyon koncentrálnunk kell, fizikailag és mentálisan is maximális teljesítményre lesz szükségünk ahhoz, hogy nyerhessünk. Az ok nagyon egyszerű: a Szolnok a legjobb állományú csapat a bajnokságban. Számos kiváló magyar játékosa van, akikhez extra légiósok társulnak. Csapatként és egyéni teljesítményekben is kiemelkedőt kell nyújtanunk ellenük. De nem félünk senkitől, van esélyünk a győzelemre! Remélem, szép ajándékot tudunk adni a szurkolóinknak karácsonyra. Szerdán még Oroszországban játszottak vendégeink. De már van gyakorlatuk ebben, hiszen így vágtak neki a Kaposvár, a Falco vagy épp az Alba elleni meccsnek. Nem gondolom, hogy ettől könnyebb dolgunk lenne.

A térdműtét előtt álló Kendrick Perryt utoljára küldheti csatába a körmendiek vezetőedzője, Teo Csizmics (Fotó: Szendi Péter)

A Körmend csapatkapitánya, Ferencz Csaba is nagy meccsre számít.

- Nagyon fontos összecsapás jön, főleg így karácsony előtt, egybekötve a záróbulival. Igyekeztünk tisztességesen felkészülni rá. A Szolnok nagyon jó csapat, ezt többször is bizonyította. Nagyon sajnálom, hogy Kendrick Perry-nek ez lesz a búcsúmérkőzése a szezonban. Nagyon jól beilleszkedett a csapatba, nagyon hasznos társunk. Fájó a kiválása. Mielőbbi gyógyulást és további sok sikert kívánunk neki. Remélem, még találkozunk!Hasonló véleményen van a klub ügyvezetője, Zsebe Ferenc is.

- Egy nagyon jó embertől és egy nagyon jó kosarastól kell búcsúznunk, de én tényleg komolyan gondolom, hogy szeretném őt még egyszer látni a körmendi csapat színeiben! Szombatra pedig remélem, hogy megfelelő önbizalmat ad a fiúknak a pécsi győzelem, és bízom a szurkolóink támogatásában, elszántságában is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!