Sport

2017.07.02. 16:45

Nem királyi teljesítmény: utolsó helyen végzett a Haladás a háromcsapatos tornán

Két vereséggel a harmadik helyen zárta a 14. Király Kupát a Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapata.

Pum András

Mivel a címvédő Vasas FC péntek késő délután lemondta a részvételt a Király Kupán, a három együttes körmérkőzéses formában játszott. A Haladás a Paks, majd az NB II-es Sopron elleni találkozóját is elveszítette, így a harmadik helyen zárt. Az elsőségről a Sopron-Paks zárómeccse döntött, a tolnaiak 1-0-ra nyertek, így Csertői Aurél legénysége elhódította a kupát.

Szombathelyi Swietelsky-Haladás-Paksi FC 0-2 (0-1)

Szombathely, Király Sportlétesítmény, 500 néző, első mérkőzés, vezette: Gaál.

Haladás: Király - Tóth D., Jagodics, Devecseri, Bosnjak - Simon Á. - Kiss B., Williams, Tóth M., Halmosi - Grumics. Edző: Mészöly Géza.

Paks: Verpecz - Kulcsár D., Lenzsér, Rochán, Szabó J. - Papp K., Bertus, Kecskés, Haraszti - Szakály D., Bar-tha. Edző: Csertői Aurél.

Simon Ádám sokat volt játékban a Paks ellen
Fotó: Unger Tamás

A 2x30 perces mérkőzést nagy tempóban kezdték a csapatok, aztán a paksiak vették át az irányítást. A 16. percben mégis az új szerzemény, Grumics szerezhetett volna gólt, de 12 méterről a bal sarok mellé helyezett. Aztán Bartha lövését védte bravúrral Király, a másik kapunál Williams 11 méteres bombáját hatástalanította Verpecz. A 26. percben Szakály bukott orra Simon lábában a tizenhatoson belül, a büntetőt Bertus a léc alá vágta (0-1). Szünet után sem tudott mit kezdeni a vasi együttes a masszívan védekező paksiakkal, az első 30 perchez hasonlóan a szombathelyiek gyakran tanácstalanul passzolgattak egymáshoz a felezővonalnál. A 46. percben Szakály kapott üresen labdát a bal szélen, egyedül kapura vezette, a kifutó Király megzavarta, így középre passzolt. Az érkező Bartha 18 méterről a bal felső sarokba ívelt (0-2). A hátralévő idő ki-egyenlített játékot hozott, a vasiak nem tudták megbontani a paksi védelmet, míg a vendégek olykor tetszetős és veszélyes kontrákat vezettek. A Paks megérdemelten nyert.


Gólszerzők: Bertus (26., 11-esből), Bartha (46.).

Szombathelyi Swietelsky-Haladás-Soproni VSE 0-1 (0-1)

Király Sportlétesítmény, 500 néző, második mérkőzés, v.: Kovács G.

Haladás: Gyurján - Polgár, Schimmer, Kovács, Németh M. - Tóth B. (Kiss B.), Petró - Mészáros, Rácz, Medgyes - Bamgboye. Edző: Mészöly Géza.

Sopron: Heinrich - Batizi-Pócsi, Fehér, Ágh, Szabó L. - Kővári, Sifter, Tóth M., Faragó - Márkus, Garda. Edző: Németh Szabolcs.

Rácz Barnabás próbálkozott becsülettel, de nem bírt a soproni túlerővel
Fotó: Szendi Péter

Sokáig eseménytelen mezőnyjátékkal teltek a percek, majd a 26. percben Batizi-Pócsi jobb oldali szögletét Faragó 11 méterről a jobb kapufára fejelte. A 30. minutumban Szabó 25 méteres szabadrúgása a bal kapufáról vágódott ki, a levegőből lehulló labdát a másik kapufánál érkező Sifter egy lépésről a jobb sarokba fejelte (0-1). Fordulást követően a 47. percben egy támadáson belül előbb Medgyes, majd Tóth lövését védte Heinrich. Aztán Kovács szabadrúgásból, majd Bamgboye fejjel próbálkozott, de mindkettő célt tévesztett. Az egyre inkább fáradó csapatok ekkor már rengeteg hibával futballoztak. Gólszerző: Sifter (30.).

Paks-Sopron 1-0 (0-0)

Király Sportlétesítmény, 200 néző, harmadik mérkőzés, vezette: Gaál.

Gólszerző: Fejős (34.).

A 14. Király Kupa vég-eredménye: 1. Paks 6, 2. Sopron 3, 3. Haladás 0 pont.

A torna legjobb edzője Csertői Aurél (Paks), legjobb játékosa Bertus Lajos (Paks), legjobb kapusa Heinrich Márk (Sopron) lett.

- Az elmúlt két hétben nagyon sokat dolgoztak a fiúk, de nem lehet mindent erre fogni, e mögé bújni - mond-ta Mészöly Géza, a Szombathelyi Haladás vezetőedzője. - Mindkét csapatunkból néhányan hamar megadták magukat a fáradtságnak, így a játékot illetően van bennem csalódottság. De ugyanígy kell dolgozni tovább, nem veszünk vissza a munkából. A labdabirtoklást illetően viszont elégedettek lehetünk, és akadt néhány jó egyéni teljesítmény is. Sajnos azonban több volt a gyengébb produkció a csapatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!