Sport

2016.07.12. 15:05

Nem lép feljebb az Oszkó-Győrvár - Az előttünk álló szezonban a megyei III. osztályban is indít csapatot a Vasvár VSE

Körkép - A megyei III. osztály Körmendi-csoportban bajnokságot nyerő Oszkó nem vállja a megyei II. osztályt. A Vasvár viszont a megyei I-es gárda mellett indít egy csapatot a megyei III. osztályban is.

Tóth Gábor

Az Oszkó-Győrvár csapata toronymagasan nyerte meg a bajnokságot a megyei III. osztály Körmendi-csoportjában - a felsőházi rájátszásnak már nem is volt tétje. Egy ideig úgy tűnt, hogy az egyesület vállalja a megyei II. osztályt, ám a vezetőség végül a megyei III. osztályra adta le a nevezést.

- Úgy terveztük, hogy a megyei II. osztályban állunk rajthoz, szerettük volna kipróbálni magunkat magasabb szinten, de az utánpótlásban előírt, a tavalyinál jóval szigorúbb követelmények miatt ettől elálltunk - fogalmazott Molnár Zoltán, az Oszkó-Győrvár Térsége SE elnöke. - Falun képtelenség, vagy legalábbis nagyon nehéz U19-es csapatot kiállítani a jelen szabályok alapján. Ennek megfelelően felelőtlenség lett volna a részünkről a megyei II. osztályba nevezni. Sajnáljuk, mert a srácok megérdemelték volna a lehetőséget, és véleményem szerint a társaság a középmezőnyre egy osztállyal feljebb is jó lett volna. A tavalyi kiírásnak talán még megfeleltünk volna, hiszen több olyan túlkoros játékosunk is lett volna, aki szívesen futballozott volna az ifjúsági csapatban - de ők a mostani korhatáros szabályok miatt sajnos nem focizhatnak az ifiben.

Döbör Zsolt játékos-edző jövőre is bajnoki címre tör az Oszkóval. Fotó: Szendi Péter

- A bajnokcsapatunkból két játékos távozik, de vannak kiszemeltjeink, szeretnénk erősíteni - tért át a napi feladatokra Molnár Zoltán. - Ha a megbeszélések sikerrel járnak, úgy talán a tavalyinál is erősebb kerettel futhatunk neki a bajnokságnak. Természetesen szeretnénk jövőre is bajnokságot nyerni! A szakmai stáb, a vezetőség nem változott, anyagilag rendben van a csapat, a körülmények jók - a játékosoknak csak a futballra kell koncentrálniuk a folytatásban is.

A Vasvár VSE évek óta a megyei I. osztály tagja. Az előttünk álló szezonban azonban szerepel majd egy vasvári csapat a megyei III. osztályban is.

- Sok olyan fiatalunk van, aki kiöregszik az utánpótlásból, a megyei I. osztályú felnőtt csapatba azonban még nem fér be - árulta el dr. Fukszberger Balázs, a Vasvár VSE labdarúgó szakosztályának a vezetője. - De akad olyan idősebb futballistánk is, aki a megyei I. osztályt - például a több edzés miatt - nem tudja vállalni, de szeret játszani. Szerettük volna, ha ezek a vasvári nevelésű, vasvári kötődésű játékosok nem igazolnak el más településekre, hanem itthon, Vasváron maradnak - neki biztosít játéklehetőséget a megyei III. osztályban szereplő csapatunk. Két pályánk is van, így helyproblémánk nincs. Az edzéseket - bár ez még nincs pontosan megbeszélve - akár együtt is megtarthatja a két garnitúra. A csapatok között átjárhatóság lesz, vagyis aki kinövi a megyei III-at, az feljebb léphet, aki pedig mondjuk egy sérülés miatt utol akarja érni, ismét fel akarja építeni magát, az a megyei III-ban formába lendülhet. És természetesen bízom benne, hogy sikerül egy jó közösséget kialakítani a csapatnál a helyi srácoknak - akik így aztán szívesen sportolnak majd vasvári mezben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!