Sport

2017.04.20. 19:35

Nem sikerült a bravúr - Megérdemelten nyert a ZTE a Körmend ellen

Körmend - Bár egyetlen pillanatig sem adta fel az Egis Körmend NB I-es kosárlabdacsapata, ezúttal kevés volt az akarat a magassági és létszámfölényben játszó ZTE-vel szemben. A második félidőben kihasználta előnyeit és megérdemelten nyert a kék-fehér alakulat.

Németh Zsolt

A ZTE a legutóbbi hazai vereséget szerette volna feledtetni a másik vasi együttes ellen, míg a körmendiek abban bízhattak, hogy ugyanazzal a felállással, az Alba ellen hat emberrel elért sikerükkor is látott játékkal tudnak majd kirukkolni. Smith kettesével indult a meccs, amelyre Benke válaszolt. Nem voltak pontosak a vendégdobások, ellépett öttel a Zete. 13-7-nél jött az első időkérés. Ubilla második triplája után már 16-9 állt a táblán. Összekapta a védekezését az MTE, és hamarosan csak egy pont volt közte, amely négyig nőtt a kisszünetre. Kromah ziccerével és Smith hármasával kettőre zárkóztak a vendégek. Aztán Smith újra hármast dobott, és megint csak eggyel ment a Zete. Németh triplájával utolérte, Kromahéval pedig be is előzte ellenfelét a Körmend, Bencze Tamás kért időt. (15. p. 35-36). Innen viszont hat egerszegi pont jött és vendég időkérés. Ferencz kapott sportszerűtlen hibát, a fault nyomán Norfleet sérült meg, a Zete ellen viszont technikait ítéltek, reklamálásért. Úgy tűnt, ellépnek a hazaiak, de Kromah félidőt záró hármasa után 48-45 állt a táblán.

Csorvási Milán (balról) próbálja megakadályozni az elemében lévő Adomas Drungilast a pontszerzésben Fotó: Pezzetta Umberto

A szünetben a 25 éve bajnoki címet nyert ZTE csapatát köszöntötték.

Szabó két hármassal indította a félidőt, és amikor a visszatérő Norfleet is triplát dobott, tízpontos hátránynál kért időt az Egis Körmend. Bár nagyon beindult a Zete, Kromah pontjaival felezte a hátrányt az MTE. Aztán Csorvási kapta meg negyedik hibáját, ráadásul a bokája is megsérült. Megint 12 lett közte, és szerencséje sem volt támadásban a piros-feketéknek. Ubilla harmadik hármasa után már 15 pont volt a differencia, időkéréssel próbálkozott Gasper Potocsnik. Csorvásit faultolták az egerszegiek, aki első büntetőjét be is dobta, ám közben le kellett mennie, mert vérzett a lába. Oroszi Bence állt be és bedobta a második büntetőt, majd lepattanót szerzett, amiből Gibbs dobott hármast, 74-63-nál Bencze Tamás kért időt. Ugyanilyen különbségről indult a negyedik negyed. Smith büntetőkből tartotta elszántan védekező csapatát, de Szabó negyedik hármasa is ült, nem sikerült tízen belül kerülni. Elképesztő magassági fölényben játszottak a hazaiak, a Körmendnél gyakorlatilag csak hátvédek voltak a pályán. Fokozatosan húzott el a Zete, 19 pontig, amikor időkérés szakította meg a játékot. Wright büntetője után a 20 pontos fórt ünnepelte a hazai publikum, a vendégtábor pedig az övéit, kitartóan. Csorvási kipontozódott, majd kapott még egy technikait is. Kiss öt pontjával gálává vált a meccs a zalaiaknak, majd Benke dobta meg a századikat. Jöttek a cserék, és a Zete magabiztosan nyert.

Zalakerámia-ZTE KK-Egis Körmend 102-81 (26-22, 22-23, 28-20, 26-16). - Zalaegerszeg, 2800 néző, NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés, felsőházi középszakasz, vezette: Kapitány, Frányó, Tőzsér.

ZTE: Ubilla 15/9, Norfleet 11/6, Benke 12, Szabó 20/12, Drungilas 16. Csere: Mohácsi 2, Wright 8, Kiss 16/12, Kovács -, Czinger 2, Gáll -. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Körmend: Gibbs 16/3, Smith 17/6, Ferencz 6/6, Kromah 25/9, Csorvási 6. Csere: Németh Á. 9/6, Oroszi 1, Doktor 1, Márton Á. -. Vezetőedző: Gasper Potocsnik.

Az eredmény alakulása. 4. perc: 11-7. 8. perc: 21-18. 14. perc: 31-30. 17. perc: 41-36. 23. perc: 57-37. 28. perc: 72-57. 35. perc: 88-71. 38. perc: 96-74.

Kipontozódott: Csorvási (37.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!