Sport

2017.02.05. 20:55

Nem súlyos Király Gábor combsérülése - Könnyített edzésmunkát végezhet a kapus

Szombathely - Az Austria Wien elleni edzőmeccsen combhajlító-izom-sérülést szenvedett Haladás-kapus, Király Gábor könnyített edzésmunkát végezhet.

Pum András

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás 108-szoros kapusa, Király Gábor az őszi 19 bajnokiból sérülések miatt haton védhetett. Az augusztus 13-ai Diósgyőr (3-1) elleni mérkőzésen elmozdult a csípőízülete, ennek következtében beálltak a funkcionális izmai. Szeptember 10-én a Videoton (0-3) elleni, felcsúti összecsapáson combközelítőizom-sérülést szenvedett, emiatt az ősz hátralévő részét kihagyta. A januári, medulini edzőtáborban a Vinkovci (1-0) és a Lokomotiva Zagreb (0-1) elleni felkészülési találkozókon ismét elfoglalta a helyét a vonal előtt, mindkét meccsen egy órát védett. A múlt pénteki, Austria Wiennel (0-1) szembeni edzőmeccs 35. percében azonban cserét kellett kérnie, egy kirúgásnál a jobb lábában combhajlítóizom-sérülést szen-vedett.

Király Gábor ugyan óvatosan, de tréningezhet
Fotó: Unger Tamás

- A 33. percben egy rúgásnál éreztem feszülést a lábamban, rá két percre jobbnak láttam cserét kérni - nyilatkozta honlapján Király Gábor. - Túl vagyok az orvosi vizsgálaton, a combhajlító izomcsoport egy része sérült, az ultrahang nem mutatott súlyos sérülést. Így - bár kezeléseken kell részt vennem - könnyített edzésmunkát végezhetek.

Királytól megtudtuk, a hétvégén sem pihent, a szintén sérült Rózsa Dániellel és Németh Márióval kezelésen vett részt. A válogatottsági rekorder kapus egyelőre nem tudta megmondani, hogy a jövő szombati, Vasas elleni bajnokin védhet-e.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!