Sport

2014.12.10. 15:40

Nemzetközi Diákjátékok: Barta Márton harmadszor a dobogó tetején

Lake Macquarie, Szombathely - Az Ausztráliában zajló Nemzetközi Diákjátékok harmadik versenynapján az úszó Barta Márton harmadik aranyérmét is megszerezte.

Horváth Erika

A szombathelyi küldöttség hét arany-, két ezüst- és két bronzéremmel fejezte be szereplését.

A Lake Macquarie-i Nemzetközi Diákjátékok csütörtökön zárul. Ám a szombathelyiek már szerdán befejezték a szereplésüket – ahogy kezdték is, parádésan.

Az úszóversenyek záró napján is rajtkőre állt a Vízmű SC négy versenyzője. 200 m háton a selejtezőben Szuák Ákos a kilencedik legjobb időt úszta (2:20,65), de két döntős visszalépésével ő is ott lehetett a fináléban, ahol 2:23,85 perces időeredménnyel a hetedik helyet szerezte meg. Gönczöl Mátyás 2:30,21-dal a középmezőnyben zárt. 100 méteres pillangóúszásban Molnár Marcell 1:05,90-os, Gönczöl Mátyás 1:11,37-os eredménye nem volt elég a továbbjutáshoz. Az utolsó szombathelyi érdekeltségű szám a 200 m vegyesúszás volt, ahol mindkét szombathelyi induló bejutott a nyolcas döntőbe: Barta Márton 2:13,02-dal a legjobb, Molnár Marcell 2:18,88-dal a negyedik idővel. A fináléban Barta Marci még sokkal jobb volt, 2:07,44-os eredménnyel hódított el harmadik aranyérmét a diákjátékokon, több mint három másodpercet vert a második helyen célba érő tajpeji riválisára. Molnár Marcell 2:17,53-dal az ötödik helyet szerezte meg.

Barta Márton négy éremmel, három arannyal és egy ezüsttel jöhet haza a diákjátékokról. Fotó: Lengyák György

A három sportágban induló 11 fős szombathelyi különítmény a tornászok és az úszók révén összesen hét arany-, két ezüst- és két bronzéremmel indulhat haza Ausztráliából (pénteken délután érkeznek meg Szombathelyre.) Ebből hét medál a tornászoké: aranyérmes lett a Dévai Boglárka, Székely Dóra, Németh Boglárka összetételű lánycsapat, Dévai nyert egyéni összetettben, felemás korláton és ugráson is, talajon pedig ezüstöt szerzett. Székely Dóra egyéni összetettben és gerendán érdemelt ki bronzot. Az úszók mind a négy érme Barta Márton nevéhez fűződik: aranyat 200 m gyorson, 200 m pillangón és 200 m vegyesen, ezüstöt 400 m gyorson szerzett.

Kapcsolódó:

Szombathelyi úszó- és tornászsikerek az ausztráliai Nemzetközi Diákjátékokon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!