Sport

2015.03.24. 17:19

Nemzetközi páston Bakos Bálint

Zágráb, Budapest – Bakos Bálint, a Szombathelyi Vívóakadémia párbajtőrözője felnőtt nemzetközi versenyen szerzett bronzérmet.

Horváth Erika

A horvátországi Inter Cup 2015 elnevezésű felnőtt ranglistaversenyen Bakos Bálint képviselte a Szombathelyi Vívóakadémiát. A 32 fős mezőny öt országból verbuválódott. A csoportmérkőzéseket három győzelemmel és két vereséggel fejezte be Patócs Zsolt tanítványa. A táblán már sokkal jobban menetelt. A 16 közé jutásért egy szlovén versenyzőt vert 15-7-re, majd Veress Dániel 15-12-es legyőzésével jutott a legjobb nyolcba. A negyeddöntőben Nagy Zsolton 15-11-gyel lépett túl. Az elődöntő volt az utolsó asszója Bakos Bálintnak – a későbbi győztes Kátai Bencétől 15-8-ra kikapott, így bronzérmes lett.

A felnőtt ranglista legjobb 20 magyarja indulhatott a múlt hét végi, budapesti WestEnd Grand Prix-n. A 18. évében járó, juniorkorú Bakos Bálint 18.-ként résztvevője lehetett a rekord létszámot, 296 főt felvonultató viadalnak. Dicséretesen szerepelt, csoportjában három győzelemmel és három vereséggel zárt. A 128 közé kerülésért egy amerikai versenyzővel vívott szoros asszót – 15-13-ra kikapott, összességében a 177. helyen zárt. Korosztályából a magyarok közül csak egy versenyző végzett előtte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!