Sport

2016.09.20. 19:40

Nincs megállás - Szerda este az Újpest vendége a Haladás

Szombathely - A labdarúgó NB I. 10. fordulójában szerdán 19 órai kezdettel a 3. Haladás a 6. Újpest FC vendége lesz. A csapatok között négy pont a különbség.

Pum András

Az Újpestnek nincs egyszerű dolga, hiszen az UEFA kizárta a nyári átigazolási szezonból, így a tavalyi kerettel kezdte a bajnokságot. A lila-fehérek első két meccsüket elveszítették, utána négy bajnokit nyertek, majd az utolsó három mérkőzésükből kettőn kikaptak, egyszer döntetlent játszottak. Legutóbbi két bajnokijukon - Debrecen 1-2, Videoton 3-4 - pontot sem szereztek. A Haladás viszont a Videoton elleni vállalható vereség után remek játékkal 1-0-ra verte a listavezető Vasast. Az előjelek alapján a szombathelyiek várhatják jobb formában az újpesti stadion felújítása miatt az Illovszky Rudolf Stadionban sorra kerülő összecsapást.

Stef Wils meghatározó, stabil pontja a szombathelyi védelemnek Fotó: Unger Tamás

- Nem sokat jelent, hogy a legutóbbi két meccsüket elveszítették az újpestiek, a Videoton ellen például egyéni hibákból kaptak ki, játékban nagyon jók voltak - mondta Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. - A fehérváriak ellen hihetetlen sprintmennyiséget vágtak le, jó fizikai állapotban vannak, előre roppant veszélyesek. Diarra, Bardi, Lázok, Balogh egyaránt meghatározó futballista, de a szélsőhátvédjeik is remekül támadnak. Tehát nagyon egyben van az Újpest, észnél kell lennünk. De mi is egyben vagyunk: amennyiben a zsinórban megnyert négy bajnokin mutatott, vagy a Vasas elleni produkciót képesek leszünk megismételni, jó esélyünk van a pont, pontok megszerzésére. Noha nem egyszerű szombat-szerda-szombat ritmusban futballozni, a fiúk készen állnak a meccsre. Király, Jánvári, Calvente és Gaál sérült, Jagodics műtét után lábadozik, Bosnjak eltiltott. Összeállítás: Rózsa - Polgár, Wils, Hegedűs, Angyal - Kovács, Iszlai - Németh M., Rácz, Halmosi - Williams.

A szombathelyiek már kedden ebéd után útra keltek, az éjszakát az egyik fővárosi hotelben töltik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!