Sport

2017.08.14. 17:30

Nívós tornára készül az Egis Körmend

KÖRMEND - Minden eddiginél színvonalasabbnak ígérkezik az idei, 12. Mogyorósy Szilárd Kupa. A szeptember 15-16-án rendezendő felkészülési kosárlabdatornán az Egis Körmend mellett a szlovén és a román bajnok, valamint az ukrán szuperliga ezüst-érmes csapata lép pályára.

Vas Népe

Tizenkettedik alkalommal rendezi meg az Egis Körmend a 13 éve tragikus körülmények között elhunyt játékosa emlékére a Mogyorósy Szilárd Kupát. Az emléktorna mindig jó alkalom a közelgő szezon előtt felmérni, hogy hol is tart a csapat a felkészülésben. Hétfőn sajtótájékoztatón jelentették be, hogy ebben az évben a szlovén Olimpia Ljubljana, a román U-Banca Transilvania Cluj, vagyis a Kolozsvár, és az ukrán BK Khimik-OPZ Yuzhny, (Juzsnij) együttese érkezik a szeptember 15-16-án rendezendő tornára.

Bebes István, Körmend polgármestere szerint egy magára valamit is adó város mindig fontosnak tartja saját értékeit. Az önkormányzat ezért is támogatja minden évben az emléktornát. Mint mondta, a város kapcsolatait is igyekeznek összekötni a tornával, így itt lesz az ukrán testvérváros, Juzsnij együttese, amely az Egis Körmendhez hasonlóan a FIBA Europe Cup mezőnyében indul. Mellettük még két nívós bajnokcsapat lesz a vendég. A polgármester köszönetet mondott Mogyorósy Jenőnek azért, hogy ő és családja segíti, támogatja a torna megrendezését. A család által alapított díjat minden esztendőben az elmúlt szezon legjobbnak ítélt fiatal körmendi kosarasa kapja.

A sajtótájékoztatón balról Németh Zsolt sajtómunkatárs, Zsebe Ferenc ügyvezető, Mogyorósy Jenő, Szilárd édesapja és Bebes István, Körmend polgármestere Fotó: Jámbori Tamás

Mogyorósy Jenő, Szilárd édesapja - aki az ősidőkben a csapat játékosa, később húsz éven át utánpótlásedzője volt - elmondta, hogy megtiszteltetés a család számára, hogy ilyen rangos eseménnyel emlékezik a klub Szilárdra, aki kilencévesen kezdte a kosárlabdát, és a korosztályos csapatokat végigjárva eljutott odáig, hogy 1996-ban a bajnokcsapat tagja lehetett. Utána elkerült Körmendről, de szívében, mentalitásában mindig is igazi körmendi maradt.

Zsebe Ferenc ügyvezető, 102-szeres válogatott kosárlabdázó, Mogyorósy Szilárd volt csapattársa először felidézte azt az időszakot, amikor neki is Mogyorósy Jenő volt az edzője, aki megtanította keményen dolgozni - köszönetet mondott ezért neki. Majd a kétnapos torna részleteiről beszélt. Szeptember 15-én, pénteken 17 órakor kezdődik a Ljubljana-Kolozsvár, 19.30-tól pedig a Körmend-Juzsnij mérkőzés. Szombaton 17 órakor a két vesztes lép pályára, a döntőt 19.30-tól rendezik. A tornára egységáron napijegyek vásárolhatók, amelyek egyben tombolaként is szolgálnak. Zsebe Ferenc elmondta, hogy a román bajnok Kolozsvár együttesében a legutóbb Körmenden pattogtató Lasan Kromah mellett újra láthatjuk Török Rollandot is. A szlovén bajnok Olimpia együttesében pedig az expaksi Talor Battle lehet majd ismerős a szurkolóknak. A klubvezető hangsúlyozta, hogy utóbbi két gárda a FIBA Bajnokok Ligájában is szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!