Sport

2015.03.30. 11:34

Női kézilabda: nyert a Sárvár is, kikapott a Körmend

Körkép - Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 15. fordulójában fontos idegenbeli sikert aratott a Bük, nyert a Sárvár is, a Körmend viszont nagyot küzdött, de kikapott.

Tóth Gábor

Körmendi DMTE-Győri Audi ETO KC III. 28-30 (12-16).

Körmend, 50 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bazsó, Pánczél.

Körmend: Betrai Anett – Török 5, Adorján 2, Bokor 1, Kiskós 9/5, Szabó A. 3, Cser 3. Csere: Károly (kapus), Horváth T. 2, Németh A., Bertai Alexandra, Kovács D., Benedek 3, Faragó, Kalamár. Edző: Oláh Sándor.

Rosszul kezdett a házigazda, tiszta helyzeteket rontott. A győriek pedig megtorolták a hibákat, tetemes előnyre tettek szert (26. perc: 9-15). Ám rendezte sorait a Körmend, összeállt a védekezése, gyors, pontos támadásokat vezettet, egyre faragta a hátrányát (42. perc: 19-20). Utolérni viszont már nem tudta riválisát, nagy csatában kikapott. Az elrontott első félidő után nagyot küzdöttek a körmendi lányok, olyan teljesítménnyel rukkoltak elő, amire a jövőben lehet építeni. Junior: 24-23.

A büki Pataki Gyöngyi támadásban remekelt, jól játszott. Fotó: Unger Tamás

Tapolca VSE–Sárvárfürdő Kinizsi 24-30 (13-16).

Tapolca 50 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Gácsig, Sárközi.

Sárvár: Jurik – Kazári 2, Bősze 4, Vajda 1, Nardai 7, Soós P. 5/1, Soós R. Csere: Varga Á. (kapus), Földi 4/2, Fehér D. 6/3, Vass, Horváth R., Csejtei 1, Wieder. Edző: Hegyi Gábor.

A hiányos kerettel pályára lépő Sárvár gyorsan magához ragadta az irányítást (10. perc:3-5). A vasiak azonban támadásban tompák, védekezésben határozatlanok voltak, így a szerény erőt képviselő házigazda tapadt ellenfelére. A szünetig nem tudott meglépni az esélyesebb Sárvár. Fordulás után – a jól sikerült cseréknek is köszönhetően – azonban már nem volt kérdéses a mérkőzés végkimenetele. A Kinizsi végül visszafogott teljesítménnyel is simán hozta a kötelező győzelmet. Junior: 33-32.

SZESE Győr–Dr. Lupo-Büki TK 26-33 (10-13).

Győr, 50 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, v.: Fábián, Földesi.

Bük: Palkovits – BINDER 4, UDVARDI 7/1, PATAKI 10/3, Németh B., NÉMETH D. 6, CSÓKA 5. Csere: Fazekasné (kapus), Szenczi, Fazekas 1, Szabó D., Szabó R., Markó. Edző: Mátés István.

Az ötödik fogadta a két alapemberét (Pup, Harasztovics) nélkülöző, második helyen álló Büköt. A vasiak már az első félidőben is domináltak, a második játékrészben pedig – főként remek támadójátékuk miatt – egyre növelték előnyüket (43. perc: 16-22). A hajrára így nem maradt izgalom (54. perc: 22-29), biztosan húzta be a rangadót a BTK. Junior: 31-16.

A Celldömölki VSE-Vulkánfürdő szabadnapos volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!