Sport

2015.06.29. 14:19

Női kosárlabda Európa-bajnokság: Innen indult el Szerbia

Budapest - Szerbia nyerte meg vasárnap a magyar-román rendezésű női kosárlabda Európa-bajnokságot, miután a döntőben 76 68-ra legyőzte Franciaországot. A bronzérem Spanyolországé lett.

Tóth Gábor

A június 11-én kezdődött kontinenstornán Szombathely is házigazda volt: a C csoport (Lettország, Szerbia, Oroszország, Horvátország, Nagy-Britannia) meccselt az Arena Savariában. Tehát az első Eb-aranyát nyerő szerb együttes a vasi megyeszékhelyről indult el hódító útjára. Pedig a vasi megyeszékhelyen még döcögött a szekér, Oroszországtól ugyanis nagyon simán kikapott (53-77) a későbbi Európa-bajnok – Oroszország „csak" a negyeddöntőig verekedte magát.

A szerb válogatott ünnepli története első Európa-bajnoki címét – és riói olimpiai kvótáját. Fotó: MTI/Illyés Tibor

A magyar válogatott Sopronban vívta a csoportmérkőzéseit, nem jutott tovább, három vereségre és csupán egy győzelemre futotta az erőből. Vasárnap a Syma-csarnokban a döntőre 5200, a bronzmeccsre pedig 3000 szurkoló volt kíváncsi.

Az Európa-bajnokság végeredménye: 1. Szerbia, 2. Franciaország, 3. Spanyolország, 4. Fehéroroszország, 5. Törökország, 6. Oroszország, 7. Montenegró, 8. Litvánia, 9. Szlovákia, 10. Görögország, 11. Csehország, 12. Horvátország, 13. Lettország, 14. Svédország, 15. Olaszország, 16. Ukrajna, 17. MAGYARORSZÁG, 18. Lengyelország, 19. Románia, 20. Nagy-Britannia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!