Sport

2017.03.22. 21:43

Nők a ringben - Nemzetközi ökölvívógála a hétvégén

Kőszeg - Nagyszabású női nemzetközi ökölvívó gálának ad otthont szombaton és vasárnap a Béri Balog Ádám Általános Iskola tornacsarnoka.

Tóth Gábor

Szombaton és vasárnap első alkalommal rendezi meg a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület és a Nyugat-dunántúli Ökölvívó Régió a Queen of the Ring elnevezésű női nemzetközi ökölvívógálát. Hat ország 104 versenyzője mérkőzik meg egymással - a felnőtteknél hét, az ifjúságiaknál hat, a junioroknál pedig 13 súlycsoportban.

Érdekesség, hogy a verseny a külföldiek körében népszerűbb, hiszen 56 külföldi mellett „csupán” 48 hazai versenyző nevezett. A sportág kedvelői a honi bunyós hölgyek mellett német, osztrák, szlovák, cseh és lengyel csapatok sportolóit láthatják. A cél, hogy a női versenyzők a közelgő világversenyek előtt növeljék meccsszámukat, és minél több nemzetközi rutint szerezzenek - ezért rendeznek például bronzmérkőzéseket is.

A házigazda Fitt-Box Ökölvívó Egyesület hat fővel nevezett: Lakotár Hanna (junior, 52 kg), Pesti Gabriella (junior, 57 kg), Luif Dorina (junior, 57 kg/büki szakosztály), Hámori Luca (junior, 60 kg), Ambrus Viktória (junior, 66 kg/büki szakosztály), Finesz Kamilla (ifjúsági, 60 kg). A verseny díszvendége Erdei Zsolt profi ökölvívó világbajnok lesz.

- Örülök, hogy ilyen sokan neveztek a versenyünkre - fogalmazott a szervezők nevében Varsányi Áron. - Elsődleges cél a rutinszerzés, reményeim szerint a lányok jó felkészítő mérkőzéseket vívhatnak a diákolimpia és az Európa-bajnokság előtt. A csapatunk felkészülését kisebb-nagyobb sérülések akadályozták, de ettől függetlenül jó teljesítményt várok a lányoktól.A mérkőzések szombaton 14 órakor kezdődnek, vasárnap 9 órától rendezik a döntőket és a bronzmecs-cseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!