Sport

2017.01.18. 17:25

Nyerhető meccset vesztett az Egis Körmend Minszkben

A második félidőben túl sok hiba csúszott a jól kezdő Egis Körmend játékába, amelyeket nem tudott elbírni a mindössze hét játékost forgató vendégcsapat.

Németh Zsolt

A hazai pálya minden előnyét élvező fehéroroszok uralták a palánk alatti területet és ennek köszönhetően megnyerték a találkozót, így még nyitott a továbbjutás kérdése a csoportban.

Tsmoki-Minszk – Egis Körmend 91–84 (20–20, 24–23, 23–21, 24–20)

Minszk, FIBA Európa Kupa mérkőzés, V: Karakatsounis (görög), Faur (román), Vladic (osztrák)

MINSZK: JOYCE 13/6, KUDRAUTSAU 13/6, Trastsinetski 8/6, MILOSEVIC 12/6, Gagic 14

Csere: SEMIAINUK 16/3, Gray 8/6, Mehsharakou -

Vezetőedző: Igor Griszczuk

KÖRMEND: GIBBS 20/12, SMITH 26/12, Ferencz 6/6, ALLEN 18, Horti 5

Csere: Csorvási 2, Loveridge 7/3

Vezetőedző: Gasper Potocsnik

Az eredmény alakulása. 6. p.: 7-10. 9. p.: 16-15. 14. p.: 28-31. 19. p.: 37-40. 23. p.: 49-54. 27. p.: 60-59. 31. p.: 72-64. 36. p.: 82-78.

Kipontozódott: Ferencz 35. p.

Ahogy Szolnokra, úgy Minszkbe sem utazott el a csapat első számú irányítója, Parrish Petty. Ráadásul Németh Ákos is sérülten tartott társaival, így a posztjukon igazából csak az újonc Sterling Gibbsre számíthatott Gasper Potocsnik. Mint később kiderült, rajta nem múlt a vendégsiker.

Jól kezdett az MTE, Gibbs nyolc pontot rámolt be öt perc alatt, hárommal voltak előrébb a piros-feketék. Három triplát dobva fordított a Minszk, amire a negyedben 11 pontig jutó Gibbs újabb triplával válaszolt. Két zsákolással tartotta előnyét a hazai csapat, de jött Ferencz hármasa, amivel 20-20 állt a táblán a kisszünetben. Összekapta játékát, Smith és Loveridge távolijával öt ponttal vezetett az Egis Körmend. Smith újabb öt pontot termelt, de a palánkok alatt fölényben volt, emiatt nem szakadt le a Minszk. Grey hármasára Gibbs betöréssel kontrázott. Potyogtak a triplák, egy picivel mindig a Körmend volt előrébb. Egészen a félidő utolsó másodpercéig, amikor Gagic zsákolásával egy pontos előnyre tett szert a Minszk.

Két triplával nyitott az MTE, és őrizte is öt pontos előnyét, mert rendre pontosan szőtte támadásait. Három perc után jött a hazai időkérés. A félidő derekára egy pontig zárkóztak a szigorúan védekező hazaiak, majd Kudrautsau kettesével fordult a kocka, a Körmend kért időt. A 29. percben Ferencz már a 4. hibáját kapta. Leginkább a büntetőkről szólt a negyed második fele, amelyekből sok kimaradt. Hárompontos hátrányban várta a Körmend az utolsó tíz percet. Aztán gyorsan nyolc lett belőle, jöhetett az időkérés. Nem sok eredménnyel, mert Gray hármasával már tíz volt közte. (76-66) Allen és Gibbs kosarai után aztán hazai időkérés következett. Öt és fél perccel a vége előtt Ferenczet egy ártalmatlan helyzetben látták szabálytalannak, amivel végleg a padra küldték. De a többi körmendit is szigorúan mérték a játékvezetők, sorra büntetőzhettek a fehéroroszok. Egy szerzett labdából négyig zárkózott az MTE és volt még négy perc. De minden vendégfault után jöttek a hazai büntetők és a palánk alatt továbbra is a Minszk volt az úr. Allen duplájával így is kettőre zárkózott a hét emberrel nagyot küzdő Körmend, de az utolsó perc a Minszké volt, amely végül hét ponttal megnyerte a mérkőzést. A Körmend abban bízhat, hogy ugyanezt megteszi egy hét múlva, a Nanterre ellen is, mert akkor a piros-feketék egy Herzliya elleni győzelemmel biztosan továbblépnek a kupa legjobb 16 csapata közé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!