Sport

2015.02.26. 13:55

Nyíregyházi túra - Ismét győzni akar a Falco KC

Szombathely, Nyíregyháza - Az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság 24. fordulójában a Falco-Trend Optika KC Szombathely pénteken 18.30-kor a Nyíregyháza vendégeként lép pályára.

Tóth Gábor

A Falco egy parádés Sopron elleni győzelemmel (84-81) a háta mögött utazik Nyíregyházára. Csakhogy ez a mérkőzés vagy inkább csata kedden volt. Igazából még pihenni sem volt elég idő, nem hogy felkészülni az újabb bajnokira. Az NYKK lényegesen nyugodtabb körülmények között hangolódhatott rá a Falco elleni derbire, hiszen utoljára február 14-én lépett pályára (Kecskeméten kapott ki 61-69-re). A tabellán negyedik szombathelyi gárda a felsőházi tagságra hajt, míg a 11. Nyíregyháza szerényebb célokért küzd. Papíron a Falco a meccs esélyese, ám idegenben mostanában nem vitézkedik míg az NYKK hat győzelméből ötöt hazai pályán gyűjtött be. A 11. játéknapon a Falco nagy verést mért riválisára (96-66) ennél most biztosan szorosab lesz a mérkőzés.

- Bízom benne, hogy a Sopron elleni győzelem kellően felpörgette a csapatot, és hasonlón motiváltak leszünk Nyíregyházán is - fogalmazott Kálmán László, a Falco-Trend Optika KC Szombathely trénere. - Profi játékos nem panaszkodhat fáradtságra, egy mérkőzésre midenki össze tudja szedni magát. Kemény meccsre számitok, Nyíregyházán nem könnyű győzni, de nem is lehetetlen. Ellenfelünk kellemetlen stílusban játszik, erős center és irányító poszton Szavicsra például nagyon kell ügyelnünk. Megpróbáljuk az első percben magunkhoz ragadni az irányítást és győztesen hazatérni Nyíregyházáról. Majsztorovicsnak pihenőt adok, még nincs százszázalékos állapotban. A helyén Krsztanovics kap lehetőséget a bizonyításra. Martinics a derekával bajlódik, ha kihagyja a meccset, akkor visszatér a csapatba a combsérülését lassan maga mögött tudó Bam Doyne.

Nicolas Covington (labdával) meggyőzte teljesítményével a szakmai stábot, marad a Falcóban Fotó: Unger Tamás

A Falco már csütörtökön délután útra kelt, az estét Nyíregyházán töltötte. A találkozó előtt egy iskolai csarnokban Kálmán László dobóedzést, átmozgató foglalkozást vezényel csapatának.

A mérkőzésről  online-tudósítást olvashatnak.

COVINGTONNAL MEGEGYEZTEK

A sérült Milan Majsztorovics pótlására érkezett Zoran Krsztanovics sorsa már ismert, a szezon végig szolgálja a csapatot Majsztorovics belement fizetése csökkentésébe. A sérült Bam Doyne helyére igazolt Nicolas Covington szerződése viszont a Sopron elleni meccsel lejárt. Hat bajnokin lépett pályára, 25 perceket kapott, 15,2 pontot átlagolt a triplákat 53 százalékkal dobta. Két meccsen nyújtott kiemelkedőt: a Körmend elleni diadalból 22/9, a Sopron elleni sikerből pedig 28/21 ponttal vett ki a részét.

- Covingtonnal megegyeztünk a folytatásról, a szezon végéig marad, kevesebb fizetést kap, mint eddig, és Doyne is rábólintott a csökkentett bérére -   árulta el Kálmán László. - Doyne sérülése kellemetlen helyen van, bármikor kiújulhat, nem kockáztathattunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!