Sport

2016.05.27. 16:25

Nyírgyulajon nyertek a Haladás futsalosai

Nyírgyulaj - Az NB I-es futsalbajnokság felsőházi rájátszásának 7. fordulójában a Swietelsky-Haladás szünet utáni magabiztos játékával 5-2-re győzött a Nyírgyulaj vendégeként.

Pum András

Nyírgyulaj-Swietelsky-Haladás 2-5 (0-2)

Nyírgyulaj, 100 néző, NB I-es futsalmérkőzés, felsőházi rájátszás, vezette: Viczián, Flinta (Modes).

Nyírgyulaj: Pallai - Kovács I., Varga D., Faragó, Pálvölgyi. Csere: Fekete, Tóth B., Nagy I., Kondás, Lovas. Edző: Lovas Norbert.

Haladás: Matyi - Gyurcsányi, Horváth P., Hegyesi, Öreglaki. Csere: Gyimesi, Tyukász, Vidász, Rácz, Sipos, Németh P., Németh E., Hajmási. Edző: Lódi Tamás.

Gól: Pálvölgyi (22.), Kovács I. (35.), illetve Nagy I. (öngól, 10.), Hegyesi (19.), Öreglaki (25.), Hajmási (33.), Vidák (35.).

Vidák Balázs szerezte a szombathelyiek utolsó találatát Fotó: Unger Tamás

Az első félidő kiegyenlített, langyosabb játékot hozott, a nyírgyulajiak visszaálltak saját térfelükre, a biztonságot tartották szem előtt. Ennek ellenére a hazaiak és szombathelyiek előtt is két-két komolyabb gólszerzési lehetőség adódott. A félidő derekán a Haladás egy öngóllal szerzett vezetést, majd egy kontra után Hegyesi révén is betalált.

Szünet után egy szabadrúgásgóllal szépített a hazai csapat, ám közelebb már nem férkőzött a Haladáshoz. A nyírgyulajiak néhányszor lehozták a kapusukat, ekkor tudtak csak veszélyesek lenni. Az „emberelőnyt” viszont az egyébként is több helyzetet kidolgozó szombathelyiek kétszer góllal büntették: 2-4, eldőlt a találkozó. A hátralévő percekben is a vendégek uralták a játékot, jól tartották a labdát, ügyesen passzolgattak. A jobban, taktikusabban játszó Swietelsky-Haladás győzelméhez nem férhet kétség.

Lódi Tamás: - Az első játékrészben visszafogottan futballoztunk, a szünet utáni játékunkkal viszont elégedett voltam. Tetszett, amit láttam, a hozzáállás is rendben volt. Ám nem elégszünk meg ennyivel, van még három meccsünk, amelyeken mindent megteszünk, hogy céljainkat elérjük.

Először hétfőn, 18.30-tól Veszprémben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!