Sport

2016.10.20. 18:50

Veszprémben bukott el a Haladás

Veszprém- Az NB I-es futsalbajnokság 6. fordulójának nyitómeccsén a Swietelsky-Haladás VSE az FC Veszprém vendégeként kapott ki.

Tóth Gábor

A szombathelyiek szűkös kerettel utaztak el Veszprémbe. A hétfőn kiállított Gyurcsányit két bajnokira tiltotta el a fegyelmi bizottság. Horváth Péter sérült volt. Míg Bencsiket behívták az U21-es válogatottba.


Öreglaki Norbert rúgott három gólt, adott egy gólpasszt, de a végén mégsem lehetett elégedett Fotó: Cseh Gábor

FC Veszprém-Swietelsky-Haladás VSE - (4-2). - Veszprém, 500 néző, NB I-es futsalmérkőzés, vezette: kovács G., Futó (Wittner).

Veszprém: Schmidmajer - Bognár, Tatai, Boromisza G., Gulyás. Csere: Sárdi (kapus), Boromisza D., Füzy, Püspök, Finta, Tar, Petróczi. Edző: Madarász János.

HVSE: Tyukász - Vidák, Halmos, Lódi, Öreglaki. Csere: Németh E., Hajmási, Sipos, Hegyesi, Játékos-edző: Lódi Tamás.

Gól: Boromisza G. 2 (12., 26.), Gulyás (13.), Tatai 3 (14., 17., 28.), Püspök (28.), Finta (39.), ill. Öreglaki 3 (10., 25., 39.), Halmos (17.).

Óvatosan kezdtek, mintha tartotta volna egymástól a felek, sokat hibáztak. A 7. percben viszont egy szombathelyi kontra végén Hajmási hajszállal maradt le a labdáról. Jelezte a szombathelyi gárda, hogy azért oda tud érni a kapu elé. És meg is szerezte a vezetést. Egy labdaszerzés után Öreglaki állt szemben a kapussal, higgadtan oldotta meg a feladatot (10. perc: 0-1). Aztán Tyukásznak kétszer is nagyot kellett védenie. A Haladás kontrázhatott, de Németh Erik elrontotta az ordító ziccert. A Veszprém egyenlített egy szabadrúgásvariációból, majd kihasználva a szellős vasi védekezést egy szép támadás végén fordított (13. perc: 2-1). Lódi rögtön időt kért. Hiába. A gyorsabb, agresszívabb házigazda ismét átrohant erőtlenül védekező ellenfelén, és növelte az előnyét (3-1). Váratlanul gólt talált a zöld-fehér gárda: Öreglaki felívelését Halmos csúsztatta fejjel a kapuba (3-2). De egy perc sem telt el, amikor Tatai ismét betalált (17. perc: 4-2). A félidő hajrát megnyomta a Haladás, de nem tudott szépíteni.

Fordulás után sem változott a játék képe. A Haladás küszködött, akart, de nem igen tudott támadást felépíteni. Öreglaki villanása kellett, hogy ismét nyílt legyen a mérkőzés (25. perc: 4-3). De rögtön jött a válasz, ismét egy szabadrúgás végén. Tatai pedig harmadik góljával - egy kapuskidobást tessékelt be - tulajdonképpen pontot tett a meccs végére. De a hetedik veszprémi gól biztosan eldöntötte a találkozót(28. perc: 7-3). Nagyon korán. A szombathelyiek vészkapusra váltottak, Voltak helyzetei a vasiaknak, de többször eladták a labdát. A közvetlen hajrában még egyszer betalált a házigazda, Öreglaki megrúgta harmadik gólját - ezúttal szabadrúgásból (8-4). Biztosan nyerte a rangadót a házigazda.

Madarász János: - Elégedett vagyok, jól játszottunk, megérdemelten nyertünk. De voltak bosszantó hibáink, veszélyes cseleket vállaltunk, nem védtük jól az öt a négyet, és többször is korán elhittük, hogy már megvan a meccs.

Lódi Tamás: - Ha egy futsalmeccsen nem gondolkozol, ha alapvető dolgokban hibázol, azt egy jó csapat bünteti. Ráadásul három, talán négy gólt is ajándékba adtunk a hazaiaknak. Valahogyan ki kell lábalnunk ebből a hullámvölgyből.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!