Sport

2015.05.05. 12:13

OB az Eb előtt: jól teljesítettek a szombathelyiek

Szépen teljesítettek a Perfect Change Metex05-Controll SE versenyzői az országos kung fu bajnokság első fordulójában.

Tóth Gábor

A Fejér megyei Ercsiben találkoztak az ország legjobb kung fu versenyzői, húsz egyesület 140 sportolója mérte össze tudását formagyakorlatban és küzdelemben. Az országos seregszemle kiváló felkészülési lehetőséget biztosított a tradicionális wushu Európa-bajnokságon indulók számára.

Formagyakorlat kategóriában a férfiak között Lenner Tamás képviselte a Perfect Change Metex05-Controll SE kung fu szakosztályát. Az erős mezőnyben az elvárásnak megfelelően szerepelt. Bár nem sikerült nyernie, pusztakezes formagyakorlatban harmadik lett, rövid és hosszúfegyveres formagyakorlatban pedig második. Tamás tagja az Eb csapatnak, így felkészülésének fontos állomása volt az országos bajnokság, de csúcsformáját későbbre tartogatja.

A junior lányok között lépett pástra a sárvári Varga Teodóra, aki pusztakezes kategóriában nagy meglepetésre ezüst-érmet gyűjtött be. Szalai Máté a junior fiúk között lett hatodik.

Hátul balról Hangay Krisztián, Pintér Bálint, Hangay Péter, Cordier Bálint (edző), Koszogovits Mihály (edző). Térdelnek Sipos Péter, Molnár Nikolett, Szalai Máté, Varga Teodóra. Fotó: Perfect Change Metex05-Controll

A küzdelmi kategóriákban is jól szerepeltek a controll versenyzői. A qingda (light-contact) versenyszám (amely egyben Eb-kategória is) a Hangay testvérek sikerét hozta. Mindkét fiú vereség nélkül zárta a napot. Hangay Krisztián a junior 60 kg-ban, Hangay Péter pedig a felnőtt -70 kg-os súlycsoportban diadalmaskodott. Mindketten magabiztosan, jó formában versenyeztek. Molnár Nikolett a női -60 kg-ban, Pintér Bálint a -80 kg-ban, a sárvári Sipos Péter Martin pedig a junior -70 kg-ban szerzett értékes ezüstérmet. A versenyzők felkészülését Koszogovits Mihály és Cordier Bálint edzők segítették.

– Sportolóink a várt formában versenyeztek, értékes pontokat és tapasztalatokat szereztek. Nincs pihenés, folytatjuk a felkészülést az Eb-re, négy hetünk maradt még a versenyforma tökéletesítésére – értékelt Koszogovits Mihály edző.

Lenner Tamás formagyakorlatban, Hangay Krisztián, Hangay Péter, Pintér Bálint pedig qindában képviseli majd a magyar színeket a bulgáriai Stara Zagórában a Iharmadik alkalommal rendezendő tradicionális wushu Európa-bajnokságon május 17–23. között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!