Sport

2014.04.17. 13:00

Ob-ezüstérmesek az Öntöde ifjú fallabdázói

Nagy meglepetésre az Öntöde Fallabda SE korosztályos versenyzőket felvonultató csapata az előkelő 2. helyen végzett az országos utánpótlás csapatbajnokságon.

Tóth Gábor

Több éves kihagyás után rendezte meg ismét a Magyar Fallabda Szövetség az országos utánpótlás csapatbajnokságot. Az erőpróbának a budapesti Colosseum Sportcsarnok adott otthont. A korosztályos ob-re kilenc csapat nevezett, 49 fiatal lépett pályára. Érdekesség, hogy a mezőnyben csak a szegedi Tisza SE, valamint a szombathelyi Öntöde Fallabda SE képviselte a vidéki színeket, a többi hét együttest Budapest adta.

Az Öntöde ezüstös csapata. Balról Nagy Simon, Nagy Ferenc, Nagy Sára, Szerencsés Debóra, Szerencsés József és Szederkényi Dániel. Fotó: Öntöde Fallabda SE

Minden csapat egy-egy U19-es, U17-es, U15-ös és U13-as játékost vonultatott fel – lehetett fiút, lányt is indítani. Mindenki a saját korosztálybeli ellenfelével meccselt. A küzdelmek három csoportban kezdődtek. A csoportja élén végző Öntöde a Szegeddel 2-2-es döntetlent játszott, de jobb szettaránnyal nyert. A Budapesti Sportiskola II. nem jelentett akadályt (4-0). A három csoportgyőztes az 1–3. helyért folytatta. A szombathelyiek a CSC Oliver Budapest gárdájánál 3-1 arányban bizonyultak jobbnak. A döntőnek beillő utolsó meccsen azonban a csupa korosztályos válogatottat bevető Alba-Török SE Budapest 4-0-ra elverte a vasiakat.

– Nagy eredmény ez az ezüstérem, ráadásul sikerült alaposan meglepnünk a mezőnyt – értékelt Csitkovics Gábor, az Öntöde Fallabda SE elnöke. – Az eredmény is mutatja, hogy jó úton járunk, sok tehetség edződik, fejlődik nálunk – és szerencsére egyre többen vagyunk.

Az ezüstérmes Öntöde névsora: Szederkényi Dániel (U19), Szerencsés Debóra (U17), Nagy Sára (U17), Nagy Simon (U13) játékosok, Nagy Ferenc, Szerencsés József edzők.

Szintén az Öntöde fallabdásait érintő hír, hogy Nagy Simon aranyérmet szerzett a Croatia Open korosztályos nemzetközi fallabdatornán. A szombathelyi klub tehetsége a 11 főt felvonultató U13-as mezőnyben bizonyult a legjobbnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!