Sport

2015.10.07. 10:16

OB I-es vízilabdázó az Aligátorokban

A 22 esztendős, korábban az OB I-ben is szerepelt Karácsonyi Vazul nyáron, a francia második ligás SN Harnes csapatától érkezett Szombathelyre.

Pum András

A Fradi nevelésű Karácsonyi Vazul korábban a zöld-fehérek utánpótlás csapataiban szerepelt, majd Pécsett az OB I-ben, Szegeden és Egerben az OB I/B-ben játszott, innen került ki egy évre Franciaországba majd a Domino AVUS-hoz. Karácsonyi remekül debütált az OB II-ben, a Sopronnak öt, a Pápának két gólt dobott.

- Őszintén szólva nem is figyeltem hány gólig jutottam, inkább arra koncentráltam, hogy fiatal játékosainkat segítsem a vízben - mondta Karácsonyi Vazul. - Ami a legutóbbi évemet illeti, tapasztalatszerzésnek, nyelvtanulásnak egyaránt kiváló volt a francia kaland, emellett egy más kultúrát is megismertem. Ugyanakkor akadt, ami nem tetszett. Például edzéseken gyakran olyan dolgokat végeztettek el velünk, aminek már akkor sem sok értelmét láttam - a meccseken be is bizonyosodott, hogy felesleges volt. Nem akarom megbántani előző klubomat, de sokszor hiányzott a szakmaiság. Nyáron Belgiumból érkezett ajánlatom, ami végül az utolsó pillanatban kútba esett - sajnos nem voltak korrektek az ottani vezetők. Ezt követően Magyarországról is több klub keresett, végül az AVUS mellett döntöttem. Hogy miért? Szimpatikusak voltak a vezetők által felvázolt hosszútávú tervek - a cél az OB I, ennek pedig mindenképpen részese akarok lenni. Egyébként is meghatározónak bizonyult számomra a vezetők közvetlensége, vendégszeretete, a sporthoz való elkötelezettségük és tiszteletük. Másrészt a körülmények is kiválóak és hamar beilleszkedtem a csapatba is,  mindenki nagyon közvetlen. Ugyanezt elmondhatom a városról is.

Karácsonyi Vazul erőssége lehet a szombathelyi csapatnak

- Két meccset játszottunk le a bajnokságból, eddig az egyéni teljesítmények nem igazán jöttek ki, inkább arra volt jó a két találkozó, hogy gyakoroljuk a csapatjátékot - folytatta Karácsonyi. - Négyen vagyunk felnőttek, a többiek fiatalok és miután kevés edzőmérkőzést tudtunk játszani így már csak ezért is hasznos volt a Sopron és a Pápa elleni meccs. Ahogy említettem is, igyekeztem fiatal játékosainkat segíteni és talán sikerült pluszt is hozzátenném a gárda teljesítményéhez. Remélem hasonlóan folytatjuk a bajnokságot, reálisnak érzem a feljutási reményeinket. Gortva Zoltán edzőnek köszönhetően remek alapozáson vagyunk túl, nem hétköznapi munkát végeztünk el, fizikálisan nincs gondunk, apró taktikai dolgokban nyilván még van mit fejlődnünk. Hogy mik az erősségeim? Dinamikus, jól lövő játékos vagyok, jó lábtempóval. Alapvetően rosszkéz hátsó, kapás hátsó posztokon játszom, az eddigi két bajnokinkon viszont kényszerből centerként szerepeltem. Korábban sosem szerepeltem ezen a poszton, de ez nem jelent gondot, ott nyújtom a maximumot ahová edzőm állít. A vezetőkkel egyelőre egy éves szerződésben állapodtunk meg, de mint említettem, nekem is hosszú távú terveim vannak Szombathelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!