Sport

2016.05.26. 09:00

Újabb lépés az OB I/B felé

Az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) OB II-es csapata szombaton a felsőházi rájátszás második fordulójában száll vízbe.

Pum András

A Domino AVUS tavaly nyáron Franciaországból igazolt hátvédje, Karácsonyi Vazul meghatározó tagja a szombathelyi gárdának. A 23 éves vízilabdázó szerint a játéktudást tekintve a vasi együttes nem csak az alapszakaszban, hanem a felsőházi rájátszásban szereplő négy csapat közül is kiemelkedik. A felsőházi rájátszás első körében az AVUS 16-2-re verte a Szegedet, az Alfa SC-Kispest Budafóka pedig 13-7-re győzte le a Tisza-parti együttest, a miskolciak lemondták a szombathelyi tornát.

Szombaton a második fordulóra a budapesti Hajós Alfréd Uszodában kerül sor.11.30-kor Domino AVUS-Alfa, 12.30-kor Miskolc-Szeged, 14.00-kor Szeged-Domino AVUS, 16.00-kor Alfa-Miskolc meccseket rendeznek.  A csoport állása: 1. Domino AVUS 3, 2. Alfa SC 3, 3. Szeged 0, 4. Miskolc 0 pont.

- Ami az első fordulót illeti, a Szeged ellen simán nyertünk ugyan, de ne felejtsük el, három meghatározó emberük sem játszott - mondta Karácsonyi Vazul. - Ráadásul utánunk rögtön az Alfával is összecsaptak és csak szoros meccsen kaptak ki. Mindezek ellenére úgy gondolom, lényegesen jobbak vagyunk náluk. A saját teljesítményemmel kapcsolatban: védő vagyok s úgy érzem jó megoldottam a feladatomat, fegyelmezetten vízilabdáztam, nem hibáztam. Az Alfa játékát is kielemeztük, szerintem szombaton ellenük sem lesz gond, a szegediek ellen nem nyújtottak extrát, ha azt játsszuk, amit tudunk, amire képesek vagyunk, ha diktáljuk a tempót vagyunk, nyerünk. Nyugodtan, fegyelmezetten kell vízilabdáznunk, felesleges kapkodnunk. Az esetleges külső körülményekkel sem szabad foglalkoznunk, kizárólag a játékra szabad koncentrálnunk. Nem jelent hátrányt, hogy az ifik péntek délután még bajnokit játszanak, biztos vagyok abban, bírják majd a tempót, hiszen rendesen fel vannak készítve. A Miskolc viszont sötét ló, jómagam is utánanéztem, mit érdemes tudni róla, ha jók az információim, valójában egy ificsapatról van szó. Mindenesetre - noha ellenük nem játszunk - szombaton élőben is szemügyre vehetjük őket. Tavaly nyár óta arra várunk, hogy feljussunk az OB I/B-e, meggyőződésem, szombaton óriási lépést teszünk az osztályváltás felé.

Karácsonyi Vazul jó játékára Budapesten is nagy szükség lesz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!