Sport

2015.11.25. 14:39

Ob után rögtön Eb

Budapest, Prága - Magyar bajnoki címet nyert tollaslabdában a Savaria Egyetemi Központ oktatója, Sákovics Péter, aki azóta már a racketlon Európa-bajnokságon szerepel.

Tóth Gábor

Az országos tollaslabda-bajnokság döntőjének a fővárosi Hodos Tamás Tollaslabda Csarnok adott otthont az elmúlt szombaton. A szombathelyi sportember, Sákovics Péter két kategóriában is próbára tette a tudását. Egyéniben a +55-ös korosztály tíz versenyzőt felvonultató mezőnyében nem talált legyőzőre. A szenior nyílt (+35) párosok versenyét 16-os tábla kezdte. Itt Sákovics a budapesti Szabó Bálint partnereként - nem kis meglepetésre - bronzéremig jutott.

Sákovics Péter

Sokat azonban nem pihenhetett, ugyanis szerdától szombatig már Prágában szerepel, ahol a racketlon (asztalitenisz, tollaslabda, fallabda, tenisz) Európa-bajnokságn vesz részt. A kontinenstornán még Vaida Florin (+55) képviseli a vasi színeket, ő csapatban áll rajthoz. Sákovics egyéniben a +55-ös korosztályban, míg csapatban a +55-ös és a +45-ös magyar válogatottnak is a tagja. A +55-ös magyar racketlonválogatott egyébként címvédőként fut neki az Eb-nek.

- Örülök a magyar bajnoki címemnek tollaslabdában, hiszen ez a sport viszonylag kevésbé népszerű Szombathelyen, Vas megyében, mégis sikerült a legjobbak közé kerülni - fogalmazott Sákovics Péter. - Erős mezőny volt, remek ellenfelekkel játszhattam, büszke vagyok az eredményemre. A racketlon Európa-bajnokságnak természetesen komoly célokkal futtam neki, akárcsak a magyar válogatott többi tagja. A +55-ös válogatottal címvédésre készülünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!