Sport

2015.04.16. 17:19

Ökölvívás: régiós csapattalálkozó, bemutató, jótékonykodás

Bük - Remekül sikerült bokszgálát rendezett a fürdővárosban a nyugat-duntántúli ökölvívó régió vezető klubja, a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület.

Tóth Gábor

A szervezők azzal a nem titkolt szándékkal rendeztek bokszgálát a városi sportcsarnokban, hogy a településen életet leheljenek az ökölvívó sportágba – hogy külön egyesületi szinten, vagy „csak” szakosztályi formában, az még kérdéses. A kezdeményezés mindenestre nagy sikert aratott, több száz érdeklődő, szurkoló foglalt helyet a ring körül. A rendezvény rangját jelzi, hogy ott volt Bükön a magyar ökölvívó-válogatott szövetségi kapitánya, dr. Kovács László is. A gálát dr. Németh Sándor polgármester és Nemes Emil ökölvívóedző nyitotta meg.

Huszonkét pár lépett a ringbe. A program gerincét a nyugat-dunántúli és a Pest megyei ökölvívó régi összecsapása adta. A csapattalálkozón a nyugati Harcosok 10-2 arányban bizonyultak jobbnak a pesti Tűzharcosoknál. Tiszeletét tette a gálán egy bécsi klub is, így akadt nemzetközi összecsapás, de régión belül is megküzdött egymással néhány bunyós. A vasi színeket a kőszegi sportolók képviselték. Betétprogramként Szili István, az UBF középsúlyú profi világbajnoka is ringbe lépett, bemutató edzést tartott és bunyózott, „birkózott” egyet a vállalkozó kedvű fiatalokkal – Szili bemutatója nagy sikert aratott. A gála egyébként jótékonysági célt is szolgált.

– Minden szempontból tökéletesen sikerült a gála – értékelt a kőszegi Fitt-Box, egyben a nyugat-dunántúli ökölvívó régió vezetőedzője, Varsányi Áron. – A srácok minőségi meccseken edződhettek, a szurkolók remek hangulatot varázsoltak, és ami a legfontosabb, komoly az érdeklődés a büki fiatalok körében az ökölvívás iránt. Bizakodó vagyok, remélem, hogy hamarosan szervezett keretek között bunyózhatnak Bükön a sportág kedvelői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!