Sport

2017.07.21. 18:30

Olasz ötödik - Már a nyolc között a női pólósok

BUDAPEST, BALATONFÜRED Olasz Anna a nők 25 kilométeres nyílt vízi úszószámában ötödik, Gyurta Gergely a férfiak mezőnyében hatodik lett.

Pum András

CSOPORTELSŐ A MAGYAR NŐI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT.

Hollandia elleni sikerének köszönhetően a legjobb nyolc között van a magyar női pólóválogatott.

Magyarország-Hollandia 10-8 (2-2, 1-1, 4-2, 3-3)

Gólszerzők: Szücs, Czigány, Keszthelyi, Gurisatti 2-2, Bujka, Illés 1-1.

A magyarok annak tudatában vághattak a legutóbbi Eb-n ezüstérmes elleni meccsnek, hogy a döntetlen is elegendő a csoportelsőséghez, vagyis ahhoz, hogy egyből a legjobb nyolc között folytathassák. Az első negyedben kétszer a hollandoknál volt az előny, de a magyarok egyenlítettek. A második negyed Bujka góljával indult, ám a nyolc perc vége előtt egalizáltak a hollandok. A harmadik felvonásban Czigány Dóra duplázott, az újonc Gurisatti Gréta is betalált, s mivel a tulipánosok csak egy góllal válaszoltak, a zárófelvonásra kétgólos előnnyel fordultak Bíró Attila tanítványai. Az utolsó negyedre háromra is hízott az előny, a lefújásra ebből kettő maradt. A magyar csapat a szombati Kanada-Új-Zéland találkozó győztesével játszik a hétfői negyeddöntőben.

Olasz Anna ötödikként ért célba a női 25 kilométeres nyílt vízi úszószámban Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A másik mérkőzésen: Franciaország-Japán 9-8 (3-3, 3-0, 1-3, 2-2). A C csoport végeredménye: 1. Magyarország 6, 2. Hollandia 4, 3. Franciaország 2, 4. Japán 0 pont.

A férfiaknál a Magyarország-Franciaország mérkőzés lapzártánk után ért véget.

OLASZ ÖTÖDIK, GYURTA HATODIK. A nők 25 km-es nyílt vízi úszószámában a 2015-ös világbajnoki ezüstérmes Olasz Anna és a 20 éves Sömenek Onon Kata azonnal az élmezőnybe úszott. Fél távig az első tíz között volt a két magyar, Sömenek a verseny előrehaladtával fokozatosan lemaradt, Olasz viszont tartotta pozícióját, és 5:23,55-ös idővel az ötödik helyen ért célba, Sömenek (5:33,05) 12. lett. A fiúknál Rasovszky Kristóf és Gyurta Gergely állt rajthoz. Rasovszky húsz kilométeren át az élmezőnyben haladt, ám ekkor bunyóba keveredett: rúgást kapott, megsérült, és feladta a küzdelmet. Gyurta viszont 1:14,30-as idővel az előkelő hatodik helyen csapott célba.

A MAGYAROK HÉTVÉGI PROGRAMJA. Szombaton folytatódnak a műugró- és a szinkronúszóversenyek, valamint a női vízilabdator-na is - de egyikben sincs magyar érdekeltség. Vasárnap viszont megkezdődnek a várva várt medencés úszóversenyek. Vasárnap. Úszás, selejtezők, 9.30: férfi 400 m gyors (Kalmár Ákos), női 400 m gyors (Kapás Boglárka), férfi 100 m mell (Gyurta Dániel), férfi 50 m pillangó (Cseh László), női 100 m pillangó (Szilágyi Liliána), férfi 4x100 m gyorsváltó, női 4x100 m gyorsváltó, női 200 m vegyes (Jakabos Zsuzsanna, Hosszú Katinka).

Elődöntők, döntők, 17.30.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!