Sport

2015.04.16. 17:07

Országos sakkcsapat diákolimpia a hétvégén

Tizenkettedszer adhat otthont Szombathely a sakk diák-olimpiai országos csapatbajnoki döntőjének.

Horváth Erika

Ismét óriási lesz a létszám, több mint félezer – ezúttal 566 – diáksakkozót és azok kísérőit várják a szombathelyi döntőre. A három-három fiú és lány korosztály versenyői pénteken regisztrálhatnak a hagyományos helyszínen, a Haladás VSE sportcsarnokában, a nyolcfordulós versenyeket szombaton és vasárnap rendezik. A megyei döntőkről minden kategóriából két-két csapat juthatott az országos versenyre. A Vas megyei színeket kilenc együttes képviseli; az alsós lányoknál a Bolyai, a fiúknál a Brenner és a Paragvári iskola gárdája. A felsőtagozatos fiúknál a Bolyai és a celldömölki Szent Benedek, a lányoknál a Bercsényi és a Szent Benedek a vasi résztvevő. A középiskolás lányoknál nem lesz hazai képviselet, a fiúknál viszont igen, a Bolyai és a Premontrei együttese.

A Haladás VSE és a Zrínyi Ilona STSE szervezői gárdája a több mint egy évtized alatt hatalmas rutinra tett szert. De a mostani, 12. döntő előtt van okuk az izgalomra, még soha nem szorította őket ennyire az idő – tudtuk meg Pergel Lászlótól, a Haladás VSE sakkszakosztályának vezetőjétől. Csak pénteken este, a kézilabdás lányok edzése után tudják berendezni a termet, rengeteg asztallal és paddal, hiszen úgy 250 táblának kell helyet biztosítani. Mivel az eredeti 18.30-ról 16 órára hozták előre a szombati Haladás–FTC NB I-es focimeccs kezdési időpontját, kénytelenek a sakkozók is korábban kezdeni (8 órakor lesz a megnyitó, 8.30-kor rajtol az első forduló), és csak minimális szüneteket tarthatnak, hogy 15.15-kor (az 5. fordulóval) befejezhessék az első játéknapot. Vasárnap szintén 8.30-kor kezdenek, az eredményhirdetést 13 órára tervezik. Aztán egy nagyon gyors „bontásnak” kell következnie, hiszen 16 órakor már a Haladás–Budaörs NBI/B-s kézilabda-mérkőzés junior találkozója rajtol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!