Sport

2016.07.25. 11:20

Országos strandfekvenyomó-bajnokság

Szombathely - Remekül sikerült, szép vasi eredmények születtek a negyedik alkalommal megrendezett Orange Mobil országos amatőr strandfekvenyomó-bajnokságon.

Tóth Gábor

A hagyományos, népszerű erőpróbának a Tófürdő adott otthon. Összesen 20-an neveztek, az erős emberek kiváló hangulatban, sok szurkoló előtt feküdtek neki a súlyoknak - és igazán kitettek magukért.

- Nem tolongtak a nevezők, de akik próbára tették az erejüket, tudásukat, azok komoly versenyt produkáltak - árulta el a főszervezőként és főbíróként is tevékenykedő Gadó András, aki a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség segítségével rendezte meg a versenyt. - Bizonyítja a strandfekvenyomó op egyre növekvő elismertségét, hogy szerte a Dunántúlról érkeztek sportolók. És az eredmények is önmagukárt beszélnek: a szombathelyi Nagy Flórián például 215 kilóig jutott, ezzel beállította a standcsúcsot. A nézőktől és a szurkoloktól is csak pozitív visszajelzéseket kaptunk a verseny után, természetesen megpróbáljuk jövőre is megrendezni az ob-t.

Amatőr strandfekvenyomó ob, eredmények, férfi, -80 kg: 1. Szabó Zoltán (Kapuvár) 160 kg, 2. Németh Gergő (Szombathely) 125kg, 3. Tóth András (Szombathely) 105 kg. -100 kg: 1. Tarr István (Gyenesdiás) 180kg, 2. Báger Balázs (Szombathely) 150 kg, 3. Pozsgai Szilárd (Keszthely) 142,5kg. -120 kg: 1. Nagy Flórián (Szombathely) 215 kg - strandcsúcs beállítás , 2. Lengyel Csaba (Győr) 207,5 kg, 3. Kocsis Ferenc (Sárvár) 180 kg. +120 kg: 1. Adorján Balázs (Vasvár) 180 kg

Női, összevont súlycsoport: 1. Varjú Szimonetta (Szombathely) 40 kg, 2. Iván Nikoletta (Zalaegerszeg) 35kg. 3. Németh Nóra (Szombathely) 30 kg.

Az érdeklődők - kiegészítő programként - egy új sportággal, a bot húzással (mas wrestling) is megismerkedhettek a Tófürdőn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!