Sport

2017.01.20. 19:25

Országoson a Kölcsey és az NLG csapata

Három Vas megyei csapat harcolta ki a diákolimpia év elején rendezendő országos labdajátékdöntőibe jutást.

Horváth Erika

A legrégebb óta az egyházasrádóci Kossuth iskola I. korcsoportos fiú floorballcsapata készülhet a nyolcas fináléra. A decemberi veszprémi elődöntőben az ötcsapatos mezőnyben megszerzett első helyükkel vívta ki az ezen a hétvégén szintén Veszprémben rendezendő országos döntőbe jutást.

Az V-VI. korcsoportosok A kategóriájában (igazoltak is játszhatnak) három sportágban - kézilabdában, kosárlabdában és röplabdában - bonyolították le az elődöntőket, ahol nyolc vasi csapat volt érdekelt. Kettő jutott révbe, az NLG lány röplabdásai és a körmendi Kölcsey fiú kosarasai szereztek első helyet, amely mindkét csapat számára nyolcas döntőt ért - amelynek február 3-5-én Nyíregyháza lesz a házigazdája.

A körmendi Kölcsey legjobb nyolcba jutott kosárcsapata. Állnak (balról): Kovács Kálmán testnevelő, Németh Ákos, Oroszi Bence, Oroszi Viktor, Sibinger Mátyás, Monek Máté, Tóth Zalán, Kocsis Tamás edző. Térdelnek: Érsek Marcell, Kiss Mátyás, Murai Gábor, Csák Máté, Kiss Benedek, Németh Levente Fotó: Szalai János

Kézilabdában a Nagy Lajos Gimnázium lánycsapata második lett a veszprémi csoportban, a házigazdákat 39-24-re verte, a döntőben viszont 40-29-re kikapott a budapesti Ferencvárositól.

Három kosárcsapatunk közül ismét résztvevője lehet az országos döntőnek a Kölcsey, amely Körmenden nagy fölénnyel, a Pannonhalma ellen 58-17-es, a pécsiek ellen pedig 82-59-es sikerrel lett első. Az NLG viszont ezúttal nem lesz ott a legjobb nyolcban; a kaposvári elődöntőben a pápaiakat 75-43-ra legyőzte, de a finéléban kaposváriaktól nagy csatában, 85-81-re kikapott. A lányoknál a Bolyai hazai környezetben képviselhette Vas megyét; a második hely nem ért döntőt. A Kaposvár elleni 49-42-es győzelem után 62-6-ra kikaptak a nagyon profi soproni Bercsényitől.

A megyei döntőkből négy továbbjutott röplabdacsapat közül az NLG lányai örülhettek a legjobban, akik a szombathelyi elődöntőben elsők lettek a kaposvári Munkácsy 3:0-s és a győri Bercsényi 3:1-es legyőzésével. A KDG lányegyüttese a veszprémi tornán második lett, miután 3:2-re legyőzte a hazaiakat és 3:0-ra kikapott a kaposvári Táncsicstól. A fiúknál elődöntős harmadik helyet könyvelhetett el a KDG és a Műszaki-Savaria is. Előbbi Szombathelyen 3:0-ra kikapott a győri Révaitól, majd 3:0-ra felülmúlta a zalaegerszegi Kölcsey csapatát. A műszakisok Kaposváron szintén vereséggel, 0:3-mal kezdtek a későbbi győztes kaposvári Munkácsy ellen, a bronzmeccset viszont megnyerték 3:2-re a Bonyháddal szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!