Sport

2016.07.20. 12:45

Orvosok vb-je - Dr. Zsemberi és dr. Hajós bronzérmes

Barcelona - A fiatalabb és a rutinosabb generációt felvonultató magyar orvosválogatott - így két vasi orvos - is bronzéremmel tért haza a Spanyolországban rendezett orvosoknak kiírt labdarúgó világbajnokságról.

Tóth Gábor

A World Medical Football Federation Championship küzdelmeinek Barcelona adott otthont. Az egy hetes orvosvilágbajnokágon Magyarország mindkét kategóriában képviseltette magát. A -40-es korosztály nagypályán futballozott, a +40-es korcsoport pedig 6+1-es mérkőzéseket vívott 36x56 méteres pályán. Az idősebb korcsoportban dr. Zsemberi György és dr. Hajós György képviselte a vasi színeket - érdekesség, hogy Hajós György a fiataloknál is több mérkőzésen pályára lépett, ugyanis a -40-es csapatnak fel kellett vonultatnia két túlkorost .

A +40-es tornát 12 csapat kezdte meg (-40-ben 24 csapat meccselt). A magyarok a csoportmérkőzéseken ikszeltek Angliával (3-3), majd Ausztráliát 3-0-ra, Katalóniát pedig 6-2-re verték meg. A negyeddöntőben is remekeltek a mieink, Brazíliát 4-0-ra gázolták el. Az elődöntőben azonban a komoly erőt képviselő - és később Ukrajna ellen világbajnoki címet szerző - Oroszország megálljt parancsolt, 6-0-ra nyert. A magyarok a bronzmeccsen vigasztalódtak, 4-2 arányban bizonyultak jobbnak USA gárdájánál.

A +40-es orvosválogatott. Dr. Zsemberi György az álló sorban balról az első, dr. Hajos György az álló sorban jobbról a második. Fotó: Magyar Orvosválogatott

- Parádés szervezés, kiváló körülmények, műfüves pályák fogadtak minket - kezdte a beszámolót dr. Zsemberi György. - Komolyan vettük a tornát, a vb előtt több összetartást rendeztünk, több edzőmeccset játszottunk zömében megyei I. osztályú ellenfelek ellen - éremért utaztunk. Barcelonában jó csapatként mutatkoztunk be, jól futballoztunk - a Brazília elleni meccs szép emlék marad -, a helyezésünk reális. Kihoztunk magunkból a maximumot, ugyanis az oroszok és az ukránok jobbak voltunk. Jómagam és Hajós György is a kezdőcsapat tagjai voltunk, sok játékpercet kaptunk a volt pécsi játékos, az NB I-es múlttal rendelkező dr. Papp Zsolt szövetségi kapitánytól. Vagyis mi is alaposan kivettük a részünket a bronzéremből.

Érdekesség, hogy a -40-es, ugyancsak bronzérmes válogatottban helyet kapott a szombathelyi származású, Pécsen dolgozó dr. Szanyi István, valamint a szombathelyi kórház munkatársa, dr. Kollár Iván is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!