Sport

2015.07.25. 10:50

Összecsaptak a sárkányok – Volt csapat, amelyik evező nélkül szállt vízre (eredményekkel frissítve)

Szombathely – Ünnepélyes hajóavatással kezdődött a harmadik Szombathelyi Sárkányhajó Fesztivál. A szervezők és a versenyzők is a megújult környezetet dicsérték.

Bakos Ágnes

Nem nehezíti a sárkányhajósok dolgát tűző napsütés, és egyelőre eső sem. Vannak viszont lelkes drukkerek és jókedv – így zajlik a fesztivál a Csónakázótó vizén.

A szombathelyi résztvevőknek drukkol dr. Puskás Tivadar polgármester – ezt mondta az ünnepélyes versenyindítón, ahol a protokollnak megfelelően vizet öntött a sárkányhajó fejére Hende Csaba honvédelmi miniszter, Szombathely országgyűlési képviselője. Dr. Puskás Tivadar jelképesen újrafestette egy filctollal a sárkány szemét – így indulhatott a hajó.

A hivatalos megnyitón a polgármester azt kérte a versenyzőktől, hogy vigyék messzire Szombathely jó hírét. Érkezett egyébként csapat Budapestről, Győrből és Szentgotthárdról is, több profi evezős is erősíti az együtteseket.

A Csónakázótó felújítása kiemelt figyelmet kapott a versenyindítón: méltatta Hende Csaba is, aki emlékeztetett, hogy tavaly még áldatlan állapotok fogadták a versenyzőket.

Grünwald Stefánia, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. ügyvezetője azt kérte a sárkányhajósoktól, hogy érezzék jól magukat és amerre járnak, meséljék el, milyen ideális pihenőövezetet találnak a turisták Szombathelyen.

Járosi Péter, a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke a felújításból az új hidat emelte ki, mint fogalmazott: a hidak tava lett a szombathelyi Csónakázótó, hiszen a kétezer méteres futamon két híd alatt is visz az evezők útja, ettől pedig izgalmasabb a verseny.

Izgultak a versenyzők, csaknem félezren méretik meg magukat ma estig, különböző nehézségű és hosszúságú futamokon.

A legnépesebb versennyel kezdődött a fesztivál: egyszerre 18 evezős húzta a dobos ritmusára.

Nem maradtak el a buzdító csatakiáltások és volt csapat, amelyik annyira izgult, hogy evező nélkül szállt volna vízre – hamar korrigálták a hibát.

Voltak nagyon profi mezek: a legtöbb csapat igényes pólót gyártatott a csapat nevével, külön a sárkányhajó fesztiválra. A sárkánymotívum elmaradhatatlan volt a mezekről. Közben, volt néző, aki saját festésű szurkolói trikóban érkezett drukkolni. Ha nem is sárkányos pólóban, de rengetegen követték figyelemmel a versenyszámokat – igazi fesztiválhangulat kerekedett, így értékelte Grünwald Stefánia. Elmondta, hogy szándék és pénz kérdése, de az igények szerint, jövőre is lesz Szombathelyi Sárkányhajó Fesztivál.

 

Ezek a csapatok nyerték a harmadik Sárkányhajó Fesztivált

Nagy volt a küzdelem, mutatjuk, kiknek akasztottak aranyérmet a nyakukba.

Az eddig lefutott versenyszámok első helyezettjei:

Házisárkányok Kupája: Ara-kakas

Open Kupa I. Dimenzió Kis Döntő: Tour de Dragon

Open Kupa I. Dimenzió Nagy Döntő: Sárkányadó

Open Kupa II. Dimenzió Kis Döntő: BPW Sárkányfutómű

Open Kupa II. Dimenzió Nagy Döntő: Hullámreccsentők

Open Kupa III. Dimenzió Kis Döntő: Öntöde Dragons

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!