Sport

2016.08.09. 18:20

Ostromboksz - Jól bunyóztak a vasi fiúk, lányok

Kőszeg - Szép vasi - kőszegi és szombathelyi - sikerekkel zárult az Ostrom Kupa nemzetközi ökölvívótorna.

Tóth Gábor

A hagyományos, kétnapos ökölvívótornának csütörtökön a Fő tér adott otthont, pénteken viszont az eső miatt a Béri iskola tornacsarnokába szorult a rendezvény - de ez sem a bunyósokat, sem a szurkolókat nem zavarta. Az erőpróbán a vasi színeket a házigazda, szervező Fitt-Box Ökölvívó Egyesület, valamint a szombathelyi Skorpió Box Club versenyzői képviselték. A mezőnyt szlovák bunyósok tették nemzetközivé, és érkeztek bokszolók Egerből, Budapestről (KSI, Vasas, Kőbánya, Madárfészek), Szegedről, Kecskemétről és Sopronból is. Vagyis a felhozatalra, a színvonalra nem lehetett panasz.

Az Ostrom Kupát az U21-es elit férfi Magyar Kupa 4. fordulója vezette fel (a döntővel zárul a sorozat). Hat pár lépett ringbe, egyedüli vasiként a kőszegi Hámori Ádám (91 kg), aki nagy csatában, közönségszórakoztató mérkőzésen győzte le vasasos ellenfelét - és természetesen ott lesz a Magyar Kupa döntőjében.

A folytatásban a különböző korosztályokban, súlycsoportokban 56-an meccseltek. Volt, aki csütörtökön és pénteken is vállalta a megmérettetését, és akadt eset, amikor csapattársak küzdöttek egymással. Remek vasi eredmények születtek.

Vasi győztesek: Oláh Vadász Zoltán (Skorpió), Pörge Bálint (Skorpió), Lakotár Benedek (Fitt-Box), Jankó Krisztián (2x, Fitt-Box), Papp Tamás (2x, Fitt-Box), Krajczár Tamás (Fitt-Box), Pesti Gabriella (Fitt-Box), Lakotár Hanna (Fitt-Box), Finesz Kamilla (Fitt-Box), Hámori Luca (Fitt-Box), Hámori Ádám (Fitt-Box).

A kőszegi (szemből) Hámori Luca nagyot bunyózott, legjobb hazaiként különdíjat is kiérdemelt Fotó: Ohr Tibor

A szervezők két különdíjat is átadtak, mindkét nap a legjobb hazai bunyóst jutalmazták, csütörtökön Jankó Krisztián, pénteken Hámori Luca érdemelte ki az elismerést.

- Igyekeztünk minőségi rendezéssel előrukkolni, a versenyzők és a szurkolók visszajelzései alapján is úgy tűnik, hogy ez sikerült - fogalmazott Varsányi Áron, a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület vezetőedzője. - Sokszínű volt a mezőny, az ország sok klubja képviseltette magát Kőszegen. Ez is jelzi, hogy egyre nagyobb elismertségre tesz szert az Ostrom Kupa. A lányoknál nagyon erős volt a mezőny, hiszen a hölgyek már a közelgő Eb-re készülnek - és tulajdonképpen válogatóznak egymás ellen. De természetesen a fiúknál is láttunk jó meccseket, remek teljesítményeket. Úgy látom, hogy mind a szombathelyi, mind a kőszegi bunyósok folyamatosan fejlődnek.

 

 

Címkék#box

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!