Sport

2016.05.06. 14:55

Osztályozó a röplabda NB I-ért

Szombathely - Idegenben kezdi meg az osztályozót az NB I-be jutásért a Haladás VSE/Vasi Sport Akadémia női röplabdacsapata.

Horváth Erika

Egy héttel ezelőtt aranyérmet ünnepelhetett a Haladás VSE/Vasi Sportakadémia női röplabdacsapata. Az NB II. nyugati bajnoki címével az NB I-es osztályozón való szereplés jogát is kiharcolták a szombathelyiek. Már jó ideje (az utolsó bajnoki fordulókban) erre a párharcra készülnek. A keleti csoport győztesével, a Palota RSC-vel játszanak oda-visszavágót.

- Ezerrel készülünk, a három térdműtét előtt álló fiatalon, Dancsecs Nikolettán, Demény Lizán és Demény Laurán kívül mindenki ép és egészséges. A csapat startra kész - adott helyzetjelentést dr. Mucsi Péter vezetőedző. - A Palota ugyanazzal a garnitúrával játszotta végig a bajnokságot, mint tavaly az NB I-ben; vissza akarnak jutni az első osztályba. Vannak rutinos és fiatal játékosaik is.

A bajnoki arany ünneplése után még nagyobb kihívás vár a HVSE/VSA csapatára. Fotó: Szendi Péter

A két csapat között egyelőre az egyetlen összehasonlítási alap annyi, hogy míg a HVSE/VSA 18 megnyert bajnokija mellett hármat elvesztett, a fővárosiak mind a 18 mérkőzésükön győztek, és csupán öt szettet hullajtottak el. Az első találkozót vasárnap 14.30-tól Budapesten játsszák, a visszavágóra jövő vasárnap, május 14-én (17.00) Szombathelyen kerül sor. A párharc győztese feljut az NB I-be a 12. helyen végzett, kieső Miskolc helyére. De még a vesztesnek is marad egy esélye: a 11. helyezett Kecskemét ellen egy újabb osztályozóval még kiharcolhatja az első osztályú tagságot.

Legutóbb a 2013/2014-es szezonban volt NB I-es röplabdacsapata Vas megyének; az újonc Vasi Sport Akadémiának nem sikerült ott megkapaszkodnia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!