Sport

2015.08.27. 14:25

Osztrák körverseny vasi teniszezőkkel

Kőszeg - Remekül szerepeltek a házigazda Kőszegi SE teniszezői a Tennisoutlet osztrák körverseny egyetlen magyarországi állomásán.

Tóth Gábor

A 12 állomásból álló Tennisoutlet elnevezésű sorozaton csak osztrák versenyengedéllyel rendelkező játékosok vehetnek részt. Tizenegy versenynek osztrák települések adnak otthon, Kőszeg minden évben egyszer lehet házigazda. A sorozat szeptember végén egy nagydöntővel zárul Oberpullendorfban – a fináléra kategóriánként a ranglista első 16 helyezettje kap meghívást. A Kőszeg Kupa három napig tartott, 40 versenyző fogott ütőt, a magyar színeket a Kőszegi SE sportolói képviselték.

– Jól állunk a sorozatban, ezúttal is remekül teljesítettek sportolóink, bőven lesz versenyzőnk a fináléban – árulta el a Kőszegi SE tenisz szakosztályának a vezetője, Koltay Árpád, kitől azt is megtudtuk, hogy a kőszegi torna a 11. volt a sorban.

A +60-as korosztály legjobbjai. Balról Motycka Klaus, Frőlich László, Bauer Miklós, Nagy Pál, Szabó Ferenc, Leiner Péter (Fotó: Kőszegi SE)

Tennisoutlet Kőszeg Kupa, kőszegi érmesek, férfi egyes: 1. Kerecsényi Gábor, 2. Kapui Árpád, 3. Horváth Gábor, Bence Balázs. Férfi B kategória: 1. Béres Attila, 2. Kaiser Benedek, 3. Kelemen Tibor. +45 férfi egyéni: 1. Mayer László, 2. Motycka Andreas, 3. Dévai Gábor. +60 férfi egyéni: 1. Szabó Ferenc, 2. Leiner Péter, 3. Bauer Miklós, Nagy Pál. Férfi páros: 1. Koltay Árpád–Torják Zoltán, 2. Gudics Péter–Kapui Árpád, 3. Horváth Gábor–Riegler Péter, Kerecsényi Gábor–Motycka Andreas. +45 férfi páros: 1. Leiner Péter–Horváth Csaba, 2. Szabó Ferenc–Bauer Miklós, 3. Tóth Szilárd– Motycka Klaus, Csánits Mihály–Nagy Pál.

A hétvégén is nagyüzem lesz a Kőszegi SE sporttelepén. Szombaton 9 órás kezdéssel a +35-ös osztrák csapatbajnokság soros állomásakánt az Oberpullendorf lesz az ellenfél. Míg vasárnap 10 órától a Landesligába való felkerülésért meccsel a Kőszegi SE első csapata a vendég Grosspetersdorf ellen.

Címkék#tenisz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!