Sport

2014.08.24. 19:10

Nem sikerült a Viktória bajnoki rajtja

Szombathely - A női labdarúgó NB I. nyitófordulójában a megfiatalított Vikória idehaza 5-1-re kikapott az FTC-től. Csak a hajrában lett ilyen nagy a különbség.

Munkatársunktól

Viktória-Trend Optika FC– FTC 1-5 (0-1). – Szombathely, Király Sportlétesítmény, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, 100 néző, vezett: Szvorda.

Viktória: Dömsödi – Kun, MANHART, FERENCSIK, Vörös – Csidei, Magyarics, HARSÁNYI, Marsai – Magyar (Szakonyi, 60.), Dénes. Edző: Mitterstiller Csaba.

FTC: Németh J. – Vőfély, Horváth Zs., Bognár, Szabó V. – Bokor, Horváth B., Mosdóczi, KRASCSENICS – BOSKAN, KRSKO. Edző: Dörnyei Attila.

A válogatott védő, Marsai Nikoletta (fehérben) szerezte a szombathelyiek egyetlen találatát.

Fotó: Szendi Péter

Nagy iramban kezdtek a csapatok, mindkét gárda a támadásra fektette a hangsúlyt. Már az első percben megszerezhette volna a vezetést a Viktória, de Dénes ajtó-ablak helyzetből kapu fölé lőtt. A 8. percben a rosszul kimozduló Dömsödi felett Krso 16 méterről a hálóba emelt (0:1). Küzdelmes mezőnyjátékot hozott a félidő hátralévő része.

Szünet után, a 47. percben az alapvonal közeléből, éles szögből Mosdóczi Dömsödi lába között talált a kapuba (0-2). Nyolc perc múlva Csidei labdájával Marsai lépett ki, majd 15 méterről a jobb sarokba helyezett (1-2). Megrogyni látszott az FTC, a Viktória nagy erőket mozgósított az egyenlítésért, ehhez Dénes járt a legközelebb, ám ziccerben Némethbe püfölte a labdát.

A szórványos vendégkontrák egyikéből a 79. percben Krascsenics már kétgólosra növelte a fővárosiak előnyét. Igaz, ehhez kellett a hazai védők asszisztálása is, akik kétszer is felszabadíthattak volna, végül az FTC játékosához passzoltak, ő pedig húsz méterről nem kegyelmezett A 85. percben Magyaricsot buktatták a ferencvárosi tizenhatosnál, ám a vendégek jöhettek szabadrúgással.

A gyorsan felívelt labdát két FTC-játékos vihette egy viktóriásra, és Krso nem is hibázott. Az utolsó percben az ekkora már szétesett szombathelyiek ellen Krascsenics állította be az 5:1-es végeredményt.

A játék képe és helyzetek alapján a gólkülönbség erősen túlzott. Gólszerzők: Marsai (54.), illetve Krso 2 (8., 85.), Krascsenics (79., 90.), Mosdóczi (47.).

Mitterstiller Csaba: – Lehet, hogy a végeredmény tükrében furcsán hangzik, de az 1:5 abszolút nem volt benne a találkozóban. Ha a meccs legnagyobb ziccereit nézzük, döntetlent érdemeltünk, de akár nyerhettünk is volna. Az utolsó perceket már feladta a csapat, de előtte övön aluli ütés ért bennünket. A hajrában ugyanis elvették annak a lehetőségét, hogy 3:2-re felzárkózzunk, helyette 4:1 lett az állás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!