Sport

2017.04.18. 21:53

Második helyen végzett a női U16-os labdarúgó-válogatott

Kranj - A négycsapatos szlovéniai UEFA Development tornán második helyen végzett a női U16-os labdarúgó-válogatott.

Pum András

A rangos viadalon a házigazda Szlovénia mellett Luxemburg, Litvánia és Magyarország U16-os női válogatottja vett részt. A Schumi Dorottya szövetségi edző irányította magyar csapat keretében két Viktória-játékos, a 15 éves védő, Fördős Beatrix és a szintén 15 esztendős támadó, Nagy Vanessza is helyet kapott. A magyarok jól kezdték a tornát, az első mérkőzésen sima, nagyarányú győzelmet arattak. Nagyék 3-0-s félidőt követően 9-0-ra legyőzték Luxemburgot. Fördős az első félidőben volt a pályán, Nagy kezdőként 51 percet kapott - a támadó három gólt szerzett a meccsen.

A második Szlovéniától 1-0-s első játékrészt követően 2-0-ra kikapott a magyar gárda. Fördős Beatrix végigjátszotta a meccset, Nagy Vanessza a szünetben állt be. Az utolsó összecsapáson sima magyar siker született, Litvánia ellen a félidőben már 2-0-ra vezettek a magyarok, a vége 7-0 lett. Fördős az első játékrészt töltötte a pályán, Nagy végigjátszotta a mérkőzést, és a Viktória támadója kétszer talált be, így a viadalon összesen öt gólig jutott. A tornát Szlovénia nyerte Magyarország előtt, harmadik Litvánia, negyedik Luxemburg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!