Sport

2017.05.10. 19:35

Öt vasi a tekeválogatottakban

Kihirdették az U14-es tekevilágkupa, valamint az U18-as és felnőtt csapatvilágbajnokság magyar résztvevőinek névsorát. Két vasi klubból öten utazhatnak a tekézők németországi világversenyére.

Horváth Erika

Szombaton kezdődik meg a németországi Dettenheimben a tekések idei világverseny-sorozata. Vasárnapig tart az U14-es korosztály egyéni világkupája, május 15-én rajtol az U18-as, május 20-án pedig a felnőtt csapatvilágbajnokság.

Még az utolsó - elmúlt hétvégi, győri - válogatott-összetartáson is voltak nyitott kérdések, akadtak, akiknek még válogatózniuk kellett a még szabad helyekért. Az utánpótláskorúaknál a Thermalpark-Szentgotthárd négy játékosa - Karba Noel (U14), László Kata, Karba Bálint és Cserpnyák Martin (U18) pályázott a válogatottságra - ketten értek célba. Az U14-es vk-n mindkét nemben egy nemzetet egy versenyző képviselhet; a fiúknál Karba Noel kapta meg a bizalmat - szombaton délelőtt rendezik az egyéni selejtezőt, délután a tandem mix versenyt, vasárnap pedig a döntőket.

A szentgotthárdiak két utánpótlás-válogatottja (balról): Karba Noel és Cserpnyák Martin Fotó: Tróbert József

Az U18-as fiúcsapat tagja lett Cserpnyák Martin. Ebben a korosztályban lesz csapat- tandem- (páros), tandem mix és egyéni sprintverseny is. Hogy melyik számokban ki léphet pályára, arról Juhász Tibor szövetségi kapitány dönt.

A legutóbbi, 2015-ös felnőtt csapat-vb-n a férfiaknál bronzérmes lett Magyarország. Abban az együttesben is szerepelt az ötszörös világbajnok (ebből hármat csapatban szerzett) Kakuk Levente és a kétszeres csapatvilágbajnok Zapletán Zsombor. A Répcelaki SE-ből a mindössze 22 esztendős - és már tíz korosztályos világversenyes éremmel rendelkező - ifj. Brancsek János is tagja lett a kilencfős utazó keretnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!