Sport

2015.03.03. 17:05

Öten is legjobbak - Dobó SE-sek az év atlétái között

A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) sajtótájékoztatóján adták át a 2014. év legjobbjainak járó díjakat. Az egyes kategóriák díjazottjai között öt Dobó SE-s is volt.

Horváth Erika

A 2014-es esztendő az egyik legjobban sikerült év volt a magyar atlétikában – fogalmazott Gyulai Miklós, a MASZ elnöke. A legjobb korosztályos és felnőtt eredmények mellett felhívta a figyelmet arra is, hogy országszerte 110 ezer gyereket sikerült megmozgatni. A sajtótájékoztatón adták át az elmúlt esztendő legjobbjainak járó díjakat. Az év atlétája a tavaly az Európa-bajnoki címét egyéni csúccsal (82,69 méter) megvédő, emellett a világszövetség kalapácsvető-sorozatát is megnyerő Pars Krisztián lett, a nőknél pedig a békéscsabaiak súlylökője, Márton Anita. Parson kívül a Dobó SE-ből további négy sportembert jutalmaztak. A junior lányok legjobbjának Gyurátz Rékát választották, aki korosztályos világbajnoki ezüstéremmel és 67,32 méteres egyéni csúccsal vétette észre magát, illetve 18 évesen kijutott a felnőtt Eb-re is. Az ifjúsági fiúknál a szintén kalapácsvető Halász Bencét köszöntötték legjobbként, aki tavaly ezüstérmes lett az ifjúsági olimpián és új ifjúsági világcsúcsot (87,16) is jegyzett. Ezek után kié is lehetett volna az év edzője díj, mint a Dobó SE sikerkovácsaié, a Németh Zsolt, Németh László edzőpárosé.

A Dobó SE öt „legje”. Balról: Németh Zsolt, Pars Krisztián, Gyurátz Réka, Halász Bence, Németh László (Fotó: masz.hu)

Bejelentették, hogy a csütörtökön kezdődő prágai fedettpályás Európa-bajnokságra 12 tagú magyar csapat utazik – érmes reményekkel. Erre leginkább a súlylökő Márton Anitának és a 60 m gáton induló Baji Balázsnak lehet esélye.

Március 14–15-én a portugáliai Leiria lesz a házigazdája a téli dobó Euró Kupának. A téli ob alapján ketten kerültek be a magyar válogatottba a Dobó SE-sek közül: Pars Krisztián, illetve a veszprémi Orbán Éva mellett a felnőttek mezőnyében indulhat Gyurátz Réka is.

Olimpiai bajnok kalapácsvetőnkkel, Pars Krisztiánnal kapcsolatos további hír, hogy az Európai Atlétikai Szövetség jelölte a február hónap legjobb atlétája címre – a téli ob-n elért 78,42 méterével vezeti az idei világranglistát. Szavazni az európai szövetség közösségi oldalán lehet március 16-áig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!