Sport

2014.08.24. 09:33

Ötöt kapott a rajton a Viktória együttese

Szombathely – A női labdarúgó NB I. első fordulójában a Viktória-Trend Optika FC odahaza 5:1-re kikapott a tavalyi bronzérmes FTC-től.

Pum András

Viktória-Trend Optika FC– FTC 1:5 (0:1). – Szombathely, Király Sportlétesítmény, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, 100 néző, v.: Szvorda.

Viktória: Dömsödi – Kun, Manhart, Ferencsik, Vörös – Csidei, Magyarics, Harsányi, Marsai – Magyar (Szakonyi, 60.), Dénes. Edző: Mitterstiller Csaba.

FTC: Németh J. – Vőfély, Horváth Zs., Bognár, Szabó V. – Bokor, Horváth B., Mosdóczi, Krascsenics – Boskan, Krsko. Edző: Dörnyei Attila.

Harsányi Andrea (fehérben) hiába küzdött, kikapott a csapata. FOTÓ: SZENDI PÉTER

Nagy iramban kezdtek a csapatok, mindkét gárda a támadásra fektette a hangsúlyt. A 8. percben a rosszul kimozduló Dömsödi felett Krso 16 méterről a hálóba emelt (0:1). Küzdelmes mezőnyjátékot hozott a félidő hátralévő része. Szünet után, a 47. percben az alapvonal közeléből, éles szögből Mosdóczi Dömsödi lába között talált a kapuba (0:2). Nyolc perc múlva Csidei labdájával Marsai lépett ki, majd 15 méterről a jobb sarokba helyezett (1:2).

Megrogyni látszott az FTC, a Viktória nagy erőket mozgósított az egyenlítésért, ehhez Dénes járt a legközelebb, ám ziccerben Némethbe püfölte a labdát. A szórványos vendégkontrák egyikéből a 79. percben Krascsenics már kétgólosra növelte a fővárosiak előnyét. A 85. percben Magyaricsot buktatták a tizenhatosnál, ám a vendégek jöhettek szabadrúgással. A felívelt labdát két FTC-játékos vihette egy viktóriásra, és Krso nem is hibázott. Az utolsó percben Krascsenics állította be az 5:1-es végeredményt.

A játék képe alapján a gólkülönbség erősen túlzott. Gólszerzők: Marsai (54.), illetve Krso 2 (8., 85.), Krascsenics (79., 90.), Mosdóczi (47.).

Mitterstiller Csaba: – Az 1:5 abszolút nem volt benne a találkozóban. Ha a meccs legnagyobb ziccereit nézzük, döntetlent érdemeltünk, de akár nyerhettünk is volna. Az utolsó perceket már feladta a csapat, de előtte övön aluli ütés ért bennünket. A hajrában ugyanis elvették annak a lehetőségét, hogy 3:2-re felzárkózzunk, helyette 4:1 lett az állás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!