Sport

2017.06.10. 15:22

Otthon botlott a Falco KC - Az Alba elvette a szombathelyiek hazai veretlenségét - és egyenlített

SZOMBATHELY - Elvesztette hazai veretlenségét a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely kosárlabdacsapata: a bajnoki döntő második mérkőzésén az Alba Fehérvár nyert a vasi megyeszékhelyen - ezzel 1-1-re áll a párharc.

Tóth Gábor

Kosárláz van a Szombathelyen. Már órákkal a mérkőzés előtt sárga pólós emberhad lepte el az Arena Savaria környékét, a vendéglátó ipari egységeket, kígyózott a sor a jegypénztárnál - a csarnok pedig természetesen zsúfolásig megtelt. A bemutatáskor parádés hangulat fogadta a pályára lépő Falcót.

A nagy tétnek megfelelően két ideges csapat kezdte a meccset, mindkét oldalon csúszott hiba a játékba. Az rögtön az elején kiderült, hogy Váradi és Govens megkülönböztetett figyelmet kap. Négy fehérvári pont nyitott a találkozót, és a folytatásban is a vendégeknél volt az előny. Pustahvar dobott zsinórban két triplát - felrobbant a csarnok, fordított a Falco.

Váltott vezetéssel folytatták a felek. Faragták egymást becsülettel a játékosok, nem volt könnyű dolguk a játékvezetőknek. Óriási küzdelmet hozott már az első negyed. És nem volt megállás. Kézzel fogható volt a feszültség a pályán: Mohammed különbözött össze Tóth Norberttel, majd Váradival. Mindkét fél nagyon ügyelt a védekezésére, meg kellett küzdeni már a helyzetért is. Kevés volt a pont, nem bírtak egymással a felek (16. perc: 27-26). Zsigeranovics szerzett fontos kosarakat kiélezett pillanatokban. Végigfutott két gyors fehérvári leindítás - Szekulovics mester rögtön időt kért. Végül döntetlennel zárult az első félidő (20. perc: 35-35).

Kihagyott hazai helyzetekkel kezdődött a második félidő. De a fehérvári kezek is megremegtek. Négy perc alatt két-két pontra futotta (24. perc: 37-37). Úgy tűnt, hogy a Falco rendezi előbb a sorait. (27. perc: 45-40) - a közönség is űzte, hajtotta övéit. De az Alba visszatámadott. Hiányoztak Govens pontjai - alaposan felkészült belőle a fehérvéri gárda. A harmadik etap hajrájában több labdát is eladtak a hazaiak, amit büntetett Alba.

Egálról kezdődött a negyedik negyed (30. perc: 49-49). Nem ment a játék a Falcónak, de nagyon küzdött, sok lepattanót szedett - a triplák azonban rendre leperdültek a gyűrűről (34. perc: 55-58). A végéhez közeledve az Alba tűnt pontosabbnak, gyorsabbnak - frissebbnek. Például rendkívül rosszul büntetőzött a vendéglátó. Ráadásul korán elérte az öt faultot. Fogyott az idő, és vezetett, jól játszott a Fehérvár (38. perc: 64-67). Nem tudtak mit kezdeni a betörésekkel a szombathelyiek. És szerencséjük sem volt, a tiszta ziccerek is kimaradtak. Az Alba pedig élt a lehetőséggel, nem hagyta, hogy maradjanak izgalmak az utolsó másodpercekre.

JEGYZŐKÖNYV:

Falco-Vulcani Energia KC Szombathely-Alba Fehérvár-Puebla+ 65-75 (18-21, 17-14, 14-14, 16-26)

Szombathely, 3000 néző, NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés, második találkozó, vezette: Földházi T., Papp P., Török R.

Falco: GOVENS 16/6, Váradi B. 4, Barham 4, Pustahvar 11/6, Tóth N. 7. Csere: Medford 9/6, ZSIGERANOVICS 14, Simon K. -. Edző: Szrecsko Szekulovics.

Alba: TAYLOR 16/6, Mohammed 4/3, SHEPARD14, Lóránt 8, Keller Á. 4. Csere: EDWARDS 12, Farr 9/3, Markovics 8. Edző: Drzunics Braniszlav.

Az eredmény alakulása. 4. perc: 4-8. 6. perc: 12-10. 12. perc: 21-21. 16. perc: 27-26. 20. perc: 35-35. 24. perc: 37-37. 27. perc: 45-40. 30 perc: 49-49. 34. perc: 55-58. 38. perc: 64-67.

Kipontozódott: Zsigeranovics (40.).

Az Alba visszavette a pályaelőnyét, az egyik fél három megnyert meccséig tartó párharc állása 1-1. A felek kedden Székesfehérváron folytatják.

Szrecsko Szekulovics: - Gratulálok az Albának, rászolgált a győzelemre. Ma nem volt ritmusa a játékunknak, nem volt bennünk energia. De elsősorban az okozta a vesztünket, hogy nagyon gyengén dobtunk - a szezon talán legrosszabb dobóformájával rukkoltunk elő, csupán 65 pontot dobtunk, ezzel nem lehet nyerni egy Alba ellen. Megyünk tovább, megpróbálunk ismét nyerni Fehérváron. Abban biztos vagyok, hogy ilyen gyengén még egyszer nem játszunk.

Dzunics Braniszlav: - Gratulálok mind a két csapatnak, hiszen mind a két együttes nagyot küzdött. Ismét kiélezett meccset vívtunk, de a végjátékban higgadtabbak, pontosabbak voltunk, védekezésben és támadásban is megtaláltuk azokat a megoldásokat, amelyekre ilyenkor szükség van.

Váradi Benedek: - Gratulálok az Albának, jobban játszott mint mi, megérdemelten nyert. Hullámzó volt a teljesítményünk, ráadásul rossz dobószázalékkal rukkoltunk elő. De még nincs vége a párharcnak.

Brandon Taylor: - Kiváló hangulatban léphettünk pályára, igazi döntőt vívtunk. Azért jöttünk, hogy nyerjünk, ez sikerült, de alaposan meg kellett küzdenünk a győzelemért. Most sajnálhatjuk csak igazán az első meccset.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!