Sport

2017.01.20. 14:02

Pakson a Falco - Élő közvetítés a vaol.hu-n!

Szombathely - Az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság 14. fordulójában a menetelő Falco-Vulcano Energia KC Szombathely szombaton 18 órától az Atomerőmű vendégeként lép pályára. A találkozóról honlapunk élőképes tudósítást ad.

Tóth Gábor

A Falco remek formában van, zsinórban négy győztes meccset tudhat maga mögött (Kaposvár, MAFC, Sopron idegenben, Jászberény). A Paksnál nem ennyire vidám a hangulat, előző négy bajnokijét ugyanis elbukta (Körmend, Pécs, Kecskemét, ZTE). Zalaegerszegre egyébként már az újedzővel, a Körmendet decemberben elhagyó Teo Csizmiccsel utazott a csapat - és majdnem meg is lepte esélyesebb ellenfelét, csak kétszeri hosszabbításban maradt alul. Szombathelyen is történt változás: a hét elején az amerikai Andrew Barham személyében új, ötödik légiós érkezett. A Falco (8/5) a negyedik, az ASE (3/10) pedig a 10. helyen áll a tabellán.

Az új fiú, Andrew Barham munkába állt, szombaton az ASE ellen be is mutatkozik a csapatban Fotó: Szendi Péter

- Ez a Paks már nem az a Paks, amelyet még mi is könnyedén elvertünk októberben - jelezte Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely mestere. - Az új edző érezhetően összekapta a társaságot. Az új ASE gyorsabbnak, szervezettebbnek és motiváltabbnak tűnik. A csapat helyezése amúgy is csalóka, mert egészen jó a kerete. Minőségi légiósok, megbízható magyar játékosok alkotják az állományt. Ráadásul ellenfelünk mozgékony kosarasokat vonultat fel, akik ellen nehéz védekezni - a centerek is sokat változtatják a pozíciójukat. A Paks a ZTE elleni idegenbeli meccsen már nagyon jól játszott, ráadásul a hiányzó Watkins nélkül okozott majdnem meglepetést - aki ellenünk már játszani fog. Ugyanakkor saját csapatomat erősebbnek érzem, főleg a kispadunk hosszabb. Ráadásul jó formában vagyunk, jönnek az eredmények, és a játékunk is egyre összeszedettebb. Ha az elmúlt hetek teljesítményével rukkolunk elő, akkor nem lehet baj - vagyis ismét szervezett csapatjátékot és minőségi védekezést várok a fiúktól. Bár a Paks hazai pályán vélhetően mindent elkövet majd, hogy nyerjen, szerintem lesz esélyünk a győzelemre. Egy újabb idegenbeli siker nagy fegyvertény lenne, és nagy lökést adna a folytatásra. Az új fiú, Andrew Barham szorgalmasan dolgozik, biztos vagyok benne, hogy erősítés lesz számunkra. Mindenképpen bevetjük őt Pakson, de egyelőre csak ismerkedik a társakkal, a játékainkkal, vagyis csodát még nem kell várni tőle. Mindenki egészséges, teljes kerettel utazunk.

A találkozóról honlapunk (vaol.hu) élőképes tudósítást ad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!