Sport

2015.09.03. 19:29

Pályán a Falco - Hosszabbítás után vereség az edzőmeccsen

Elvesztette első, ausztriai edzőmérkőzését a Falco KC 2015/2016-os szezonra készülő, formálódó NB I-es kosárlabdacsapata

Tóth Gábor

Fürstenfeld Panthers-Falco KC Szombathely 76-70 (9-18, 20-12, 15-18, 17-13, 15-9). - Füstenfeld, 200 néző, felkészülési kosárlabda-mérkőzés.

Fürstenfeld, legjobb dobók: Car 28/21, Ochsenhoffer 10/3.

Falco: Atkins 2, Váradi B. 15/6, Butorac 12/6, Bognár 7, Wright 15. Csere: Csomagics 8, Dobos 6, Simon K. 3, Bazsó -, Hódi 2. Edző: Kálmán László.

Kipontozódott: Wright (42.).

Küzdelmes, rohanós meccset játszottak a felek. A szombathelyiek jól kezdtek, de aztán belelendül a házigazda is, a félidőben már majdnem egál állásnál fordultak a felek (20. perc: 29-30). A harmadik negyedben szinte végig lépéselőnyben volt a Falco, de nem tudta leszakítani szívósan küzdő, és a triplákat remekül dobó ellenfelét. A rendes játékidő végül döntetlennel végződött (40. perc: 61-60), így következhetett a hosszabbítás. A ráadásban pedig az osztrákok hibáztak kevesebbet, így kicsikarták a győzelmet.

- Az osztrákok nagyon agresszívan játszottak, talán a hazai pálya előnyét is élvezték, de a találkozó nagy részében vezettünk értékelt- Kálmán László, a Falco KC Szombathely trénere. - Aztán a végére elfogytunk, elfáradtunk, kikaptunk. Voltak jó dolgaink, de összességében idény eleji formában játszottunk, sok hibát vétettünk és nem mindenkit tudtam a saját posztján játszatni. Látszik, hogy még csak két hete tréningezünk.

Dobos László próbaideje lejárt, meggyőzte tudásáról a szakmai stábot, marad Szombathelyen.

- Dobos Laci egy jó szellemű játékos, hasznos tagja lesz a csapatunknak, ráadásul fejlődőképes - árulta el az edző. - Számítok rá, kap majd lehetőséget bőven a bizonyításra. De továbbra is keresünk egy játékost négyes-ötös posztra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!