Sport

2016.11.29. 19:09

Pályán a Haladás és a CVSE

A labdarúgó Magyar Kupában a 16 közé jutásért szerdán 12 órától a Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es csapata az NB III-as Érd vendégeként lép pályára, míg a megyei I-es Celldömölk az NB III-as Szentlőrincet fogadja.

Pum András

Az Érd 14 győzelemmel és három vereséggel vezeti az NB III. nyugati csoportját, legutóbb 2-1-re kikapott a Puskás Akadémia II. otthonában. A Pest megyei gárda keretében néhány NB I-es múlttal rendelkező játékos is futballozik, így például Melczer Vilmos vagy Palásthy Norbert. De Érden szerepel a korábban az NB II-es Haladást erősítő Gyurácz Bálint.

- Nem véletlenül vezetik a tabellát az érdiek, széles a taktikai repertoárjuk, veszélyesek a pontrúgásaik, és már csak edzőjük, Limperger Zsolt miatt is érdemes figyelni rájuk - mondta Mészöly Géza, a Haladás edzője. - Nehéz találkozóra, de természetesen továbbjutásra számítok. A kezdőcsapatot csak a mérkőzés előtt jelölöm ki.

A Szentlőrinc SE a 9. helyet foglalja el az NB III-as középcsoport 18 csapatos tabelláján. Érdekesség, hogy a CVSE soros ellenfele a kupa előző fordulójában éppen a Körmend vendégeként nyert 5-2-re.

- Ellenfelünk jó formában van, utolsó három bajnokiját megnyerte, és hát Körmenden is bizonyította, hogy jó erőt képvisel - fogalmazott Koman Vladimir, a megyei I. osztályban második helyen álló Celldömölki VSE trénere. - Nem mi vagyunk a párharc esélyesei, de ha már eljutottunk a 32 közé, szeretnénk ott lenni a 16 között is. A labda gömbölyű, felszabadultan futballozhatunk - egy mérkőzésen mért ne borulhatna a papírforma? Mi mindenesetre szeretnénk meglepetést okozni. Teljes a keretünk, kezdőcsapatot a mérkőzés előtt hirdetek.

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, döntetlennél hosszabbítás, majd ha ez sem hoz eredményt, büntetők következnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!