Sport

2015.08.29. 18:26

Pályán a Körmend kosárcsapata - Edzőmeccset nyertek a piros-feketék

Körmend – Edzőmérkőzést nyert az osztrák Fürstenfeld ellen az Egis Körmend NB I-es kosárlabdacsapata.

Tóth Gábor

A Körmend az Oroszlány elleni két zártkapus edzőmérkőzés után az osztrák első ligás Fürstenfeldet már szurkolók előtt, remek hangulatban fogadta.

Egis Körmend–Fürstenfeld (osztrák) 92-64 (24-13, 21-19, 20-25, 27-7).

Körmend, 600 néző, felkészülési kosárlabda-mérkőzés, vezette: Horváth A., Sabáli L.

Körmend: Perry 12/3, Channel 12/3, Ferencz 3/3, Tóth N. 4, Dickerson 24/6. Csere: Lakosa 13/3, Katura 4, Farkas 3/3, Hujdurovics 17. Edző: Teo Csizmics.

Hajtós mérkőzést játszottak a felek, de a Körmend tűnt pontosabbnak. Ennek megfelelően az első félidőben rendere tíz pont körüli, fölötti biztos hazai előnyt mutatott az eredményjelző. Fordulás után azonban belelendültek az osztrákok is, egyre fogyott a hazai fór (25. perc: 53-51). De aztán a Körmend ritmust váltott, ismét magához ragadta az irányítást (30. perc: 65-57), sőt, az utolsó negyedben átgázolt fáradni látszó ellenfelén – ebben az etapban csak hét pontot engedélyezett ellenfelének. És biztos győzelmet aratott.

– Tipikus edzőmeccs volt – értékelt Teo Csizmics, az Egis Körmend vezetőedzője. – Látszott, hogy a fiúk fáradtak, hiszen sokat dolgoztak az elmúlt napokban – de szükség van a kemény munka, hiszen a jövőben csak így lehetünk eredményesek. Ugyanakkor időre van még szükségünk, hogy összecsiszolódjunk, hiszen új csapatot kell építenünk, kilenc új játékosunk van. Nagyon boldog vagyok, hogy két hét után itt tartunk a felkészülésben!

A Körmend szombaton a szintén osztrák Güssing vendégeként játszik edzőmérkőzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!