Sport

2015.03.05. 19:01

Pályán a megyei II. osztályú csapatok

Egy hét csúszással ugyan, de a hétvégén a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokságokban megkezdődik a tavaszi szezon.

Tóth Gábor

Az első tavaszi forduló a felázott, használhatatlan pályán miatt elmaradt, így a csapatok a második tavaszi fordulóval, a 17. játéknappal nyitnak – az elmaradt mérkőzéseket június 7-én, a bajnokság legvégén pótolják a csapatok.

A Szombathelyi-csoport két élcsapatára elvileg sima meccs vár – a Táplán Szentpéterfán, a Lukácsháza pedig Zanaton gyűjtögetheti tovább a pontjait. A harmadik Sparia viszont rázós kirándulás vár, ugyanis Újperinten lép pályára. Érdekes, izgalmas meccs kerekedhet a Söpt–Balogunyom derbiből, hiszen két közvetlen rivális lép pályára, ráadásul mindkét félnek elérhető közelségben van a dobogó. De hasonló a helyzet Gyöngyöshermán–Ják mérkőzés esetében is.

Szombathelyi-csoport, 17. forduló, szombat, 14.30: Gyöngyöshermán-Szentkirály–Ják (Berecky). Vasárnap, 14.30: Zanat–Schott-Lukácsháza (Sipos), Torony–Tanakajd (Szalay), Vasszécseny–Arborétum Herény (Németh T.), Söpte–Balogunyom (Bagoly), Honvéd Sé–Felsőcsatár (Borhi), Szentpéterfa–Táplánszentkereszt (Boda), Újperint–Elektromol-Spari (Gaál Á.).

A táplánszentkereszti Niksz Tamás az ősszel 22 gólig jutott (Fotó: Unger Tamás)

A Körmendi-csoport rögtön csúcsrangadóval nyit, hiszen az első Egyházasrádóc fogadja a második Szarvaskendet. A vendég nem kaphat ki, mert akkor az éllovas házigazda nagyon meglép. A bajnoki címvédő Téglagyár Rábagyarmaton kezdi a tavaszt. Ha nyer a Gyarmat, úgy megelőzi soros ellenfelét a tabellán, és felzárkózik a közvetlen élmezőnyhöz.

Körmendi-csoport, 17. forduló, szombat, 14.30: Tuti-Textil Körmendi VSE–Csörötnek (Darvas), Bajánsenye–Viszák (Makai). Vasárnap, 14.30: Egyházasrádóc–Szarvaskend (Kondor), Nádasd–Vasalja (Samu), Rábagyarmat–Körmendi Téglagyár sport36 (Kovács Zs.), Ivánc–Magyarszecsőd (Sály), Szakonyfalu–Őriszentpéter (Makai), Csákánydoroszló–Rábatótfalu (Magyar).

A Sárvári-csoportban az élmezőny csapatai közül nehéz szezonnyitó vár a második Kenyerire, ugyanis a jó erőt képviselő, a tabellán ötödik helyen álló Ikervárhoz utazik vendégségbe. De elképzelhető, hogy a dobogóra pályázó – címvédő – Gérce-Vásárosmiske is megszenved Csényén.

Sárvári-csoport, 17. forduló, szombat, 14.30: Szergény–Jákfa (Fülöp), Rum–Mersevát (Horváth P.). Vasárnap, 14.30: Pecöl–Simaság (Kedves), Ikervár–Kenyeri (Kovács B.), Csénye–Gérce-Vásárosmiske (Fülöp), Szeleste-Pósfa–Sitke Sárvári Security (Szabó Zs.), Ölbő–Rábahídvég (Figerl).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!