Sport

2015.10.13. 12:44

Pályán az NB II-es férfi kézilabda csapatok - Remekel a Gotthárd

Körkép - Az NB II-es férfi kézilabda-bajnokság negyedik fordulóját is győzelemmel tudta le a Szentgotthárd, a SZoESE elszenvedte második vereségét.

Tóth Gábor

LE Belier Ajka–Szentgotthárdi KK 30-31 (15-13).

– Ajka, 200 néző, NB II-es férfi kézilabda-mérkőzés, vezette: Gadányi, Kovacsik.

Szentgotthárd: Surányi – Kozák 4, Kocsis 1, Pars 11, Sinka 5, Hegyi 7, Hertelendy 1. Csere: Szoták, Orbán (kapusok), Mákos, Németh 1, Vadász 1, , Végh, Háklár, Bokor. Edző: Péter Zsolt.

Kemény, küzdelmes, jó iramú mérkőzést vívtak a csapatok. A gotthárdiak dolgát rengeteg emberhátrány, hétméteres nehezítette, ennek ellenére végig meccsben tudtak maradni – Pars extra teljesítmények is köszönhetően. Fordulás után a félidős hátrányukat hamar ledolgozták, sőt a mérkőzés hajrájában sikerült négy góllal ellépniük (52. perc: 24-28). A találkozó vége izgalmasra sikeredett, de a gotthárdi előnyből egy gól megmaradt. Ezzel a győzelemmel továbbra is veretlen, a tabella első helyéről várja a folytatást a Szentgotthárd – érdekesség, hogy a junior gárda is hibátlan. Junior 23-35.

Pars Ferenc remek játékkal járult hozzá a gotthárdi győzelemhez. Fotó: Szendi Péter

Szombathelyi Egyetemi SE–Elmax VSE Pápa 25-29 (11-12).

– Szombathely, 150 néző, NB II-es férfi kézilabda-mérkőzés, vezette: Akácsos, Nagyvizeli.

SZoESE: Surányi – Skoda 5/4, Huszár, Tánczos 6, Somlai 1, Józsa 2, Katona 7. Csere: Rédecsi 1 (kapus), Horváth Zs. 1, Salamon 1/1, Kapui, Fekete 1, Oláh, Ludvig B., Gál. Játékos-edző: Skoda Bence.

A mérkőzés első harmadában a szombathelyiek akarata érvényesült, gyors gólokkal el is tudtak lépni (17. perc: 8-5). A folytatásban a vendégek keményítettek a védekezésükön, továbbá a jó napot kifogó kapusukkal megoldhatatlan feladat elé állították a sérült Skoda Bencével felálló, a mérkőzés közben megsérülő gólerős Huszárt Benjámint elveszítő egyetemistákat. A második félidőben is a Pápa akarata érvényesült, a szombathelyiek több ziccert hibáztak. Az igyekezetük csupán arra volt elég, hogy elfogadható mértékűre csökkentsék a vereséget. Junior: 33-31.

A következő, 5. fordulóban megyei rangadót, Szentgotthárd–SZoESE mérkőzést rendeznek (szombat, 16.00).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!