Sport

2015.11.26. 18:07

Pályán az NB II-es férfi kézisek

Körkép - Az NB II-es férfi kézilabda-bajnokság 9. fordulójában rangadót nyert a Szentgotthárd, egyetlen ponttal kapott ki a SZoESE.

Tóth Gábor

Szentgotthárdi KK-Grundfos Tatabánya II.-Budaörs U23 37-31 (20-14). - Szentgotthárd, 150 néző, NB II-es férfi kézilabda-mérkőzés, vezette: Akácsos, Nagyvizeli.

Szentgotthárd: Szoták - Kocsis 1, Pars 11, Kozák 8, Hegyi 5, Hertelendy 1, Sinka 6. Csere: Csipszer 4, Bokor 1, Kukucska, Surányi, Orbán, Hárklár, Végh. Edző: Péter Zsolt.

Felsőházi randagót játszottak a csapatok, hiszen az éllovas egy remek erőt képviselő, sok NB I-ben edződő fiatalt felvonultató, éremért küzdő ellenfelet fogadott. A gotthárdiak remekül kézilabdáztak, fegyelmezetten játszottak - és nagyon akartak győzni. Végig irányították a játékot, folyamatosan vezettek, egyre növelték az előnyüket. Az ellenfél nem tudott mit kezdeni a házigazda csapatmunkájával, kemény védekezésével, kreatív támadójátékával. Megérdemetlen nyert a Szentgotthárd. Junior: 26-23.

Szombathelyi Egyetemi SE-Georgikon DSE Keszthelx 23-24 (11-13). - Szombathely, 100 néző, NB II-es férfi kézilabda-mérkőzés, vezette: Lábadi, Szakatics.

SZoESE: Surányi - Salamon 1, Huszár 3, Skoda 5/3, Tánczos 10, Józsa 1, Albert. Csere: RÉDECSI (kapus), Katona 2, Kapui, Fekete, Ludvig B., Gál, Oláh, Tóth B. 1, Korcsmáros. Játékos-edző: Skoda Bence.

Szokásos gyors játékával kezdett a házigazda, de nem tudott jelentős előnyre szert tenni, mert a kivédekezett támadásokat nem sikerült gólra váltani. A sok kihagyott ziccer megbosszulta magát, az ellenfél átvette a vezetést, így az egyetemisták kénytelenek voltak futni az eredmény után futni (21. perc 7-11). A második félidőben őrizte előnyét a Keszthely, két gólnál közelebb nem tudtak zárkózni a hazaiak. Az 59. percben mégis volt esélyük a szombathelyieknek a döntetlnre, de csak kapufáig jutottak. Sokkal pontosabb befejezésre van szükség a győzelem megszerzéséhez. Junior: 31-24.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!