Sport

2017.05.14. 18:05

Parádés Sárvár: meglepő, de megérdemelt diadal az FC Ajka ellen

Bravúrral folytatta az NB III-as labdarúgó-bajnokságot a Sárvár: a bentmaradásért küzdő vasi alakulat a dobogóra hajtó Ajka vendégeként nyert 4-1-re.

Tóth Gábor

FC Ajka-Sárvár FC 1-4 (0-3)

Ajka, 300 néző, NB III-as labdarúgó-mérkőzés, vezette: Móri.

Sárvár: HORVÁTH B. - MARÁCZI, PADOS, RAJOS, NYÍRŐ, PETŐ (BEZDI, 48.) - HORVÁTH A., KUN, ÓDOR (DANCSECS, 53.) - CSÁKVÁRI, HORVÁTH V. (SCHIMMER, 85.). Edző: Kovács
László.

Gólszerzők: Szabó Zs. (48.), illetve Ódor (12.), Kun (21.), Horváth V. 2 (32., 65.).

Horváth Valentin volt a mezőny legjobbja
Fotó: Sárvár FC

A több játékosát nélkülöző Sárvárnak papíron nem sok esélye volt a komoly erőt képviselő Ajka ellen. Ám a vasiak nem ijedtek meg, szervezett, motivált, kemény futballal a 32. percben már 3-0-ra vezettek! Jól futballoztak a sárváriak, stabilan védekeztek, szépen hozták ki a labdát, látványos támadásokat vezettek. A meglepett - és talán kicsit nagy mellénnyel pályára lépő - házigazda csak a második félidőre tudta rendezni a sorait. Akkor nekiesett ellenfelének, szépített és nagyon nyomott. Ám a mezőny legjobbja, Horváth Valentin megszerezte saját maga második, csapata negyedik gólját, ezzel véget is ért a mérkőzés, a hajrára nem maradt izgalom. A Sárvár igazán parádés teljesítménnyel rukkolt elő, a forduló meglepetését okozta - és nagy lépést tett a bentmaradás felé.

Kovács László: - Egy kis csapat nagy napja volt a mai. Talán meglepő, de a játék képe alapján teljesen megérdemelt győzelmet arattunk. Csak gratulálni tudok a fiúknak!

További eredemények: Csorna-Hévíz 2-0, III. Kerület- Érd 0-1, Komárom-Andráshida 0-1, Diósd-Csepel 0-2, Gyirmót II.-Győr, Puskás A. II.-Kaposvár, Bp. Honvéd II.-Veszprém.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!