Sport

2017.07.19. 17:30

Parádéztak a vasi íjászok az Eb-n

ATTERGAU Kiváló eredményekkel tértek haza a Haladás VSE és a Hétdombi IKSE Nádasd sportolói az IAA (International Archery Association) ausztriai, nyílt nevezéses 3D íjász Európa-bajnokságról.

Tóth Gábor

Huszonkét ország sportolói vettek részt az Eb-n, a magyar küldöttség 25 főt számlált - ott voltak közöttük a Haladás VSE és a Hétdombi IKSE Nádasd íjászai. Az erőpróbának az Alpok sziklás, erdős, 1300 méter magasan fekvő területe adott otthon. Így nehéz, erdős, sziklás terep, ráadásul hűvös, szeles, esős időjárás fogadta a versenyzőket.

Kovácsné Bulin Andrea sem talált legyőzőre Fotó: Simola Péter

Molnár (Dodesz) József öröme érthető Fotó: Simola Péter

Az egyéni verseny első három napján mindennap új pálya, 28 cél várt a mezőnyre - egy célra egyszer lehetett lőni. Kategóriánként az első hat íjász jutott be a negyedik napon rendezett fináléba. A vasi íjászok kifejezetten szép eredményeket értek el. Molnár József (HVSE) barebow kategóriában aranyérmet szerzett. Testvére, Molnár Ferenc (Nádasd) vadászreflex íjával ugyancsak a dobogó legmagasabb fokára állhatott. Tomsics Balázs (HVSE) vadászreflex kategóriában lett ezüstérmes. Kovácsné Bulin Andrea (Nádasd) pedig a női barebow mezőnyben nem talált legyőzőre. Seres Armand (HVSE) számszeríjával megnyerte az Eb egyik pénzdíjas betétversenyét. Összességéban a vasi íjászok így három egyéni Európa-bajnoki címmel zárták a kontinenstornát. De ráadásként csapatban is remekeltek: Molnár József begyűjtött még egy ezüst-, Molnár Ferenc és Tomsics Balázs pedig egy bronzérmet.

Molnár (Midesz) Ferenc joggal lehet elégedett Fotó: Simola Péter

A nemzetközi íjász szezon pedig folytatódik. Molnár József a szlovéniai terepíjász Eb-n, Molnár Ferenc a franciaországi WA világbajnokságon, Kovácsné Bulin Andrea pedig a németországi IFAA Eb-n növelheti érmei számát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!