Sport

2015.02.01. 20:08

Párizsi bronzok Hatostól és Ligetitől

Párizs – A franciaországi birkózó Grand Prix-versenyen a Haladás VSE két válogatottja, Hatos Gábor és Ligeti Dániel is bronzérmet szerzett.

Unger Tamás

A Haladás VSE négy szabadfogású válogatottja közül végül is csak ketten léptek szőnyegre a Párizsi Grand Prix nemzetközi versenyen, ifj. Veréb Istvánt és Csercsics Richárdot sérülés akadályozta.

Hatos Gábor (pirosban) a sajátjánál egy súlycsoporttal feljebb, a 86 kg-ban jutott fel a dobogóra. Fotó: Unger Tamás

A 31 éves Hatos Gábor felkészülési versenyekre már nem fogyaszt, így nem a 74 kilós súlycsoportban indult, amelyben nagy nemzetközi sikereit érte el, hanem eggyel feljebb, a 86-ban. A 14 fős mezőnyben a szombathelyi birkózó a kevésbé tapasztalt francia Aibuevvel kezdett, és magabiztosan, 4-1-re nyert. Nem okozott neki gondot Balawender sem, 6-0-val ejtette ki a lengyelt a további küzdelemből. A döntőért a 20 éves, tavalyi junior világbajnok Karimimacsianival kellett megküzdenie – aki amúgy is ebben a súlycsoportban versenyez. Az iráni fiú győzött 3-1-re, így Hatos Gabi bronzmeccsen léphetett újra szőnyegre. Ahogy számos világversenyen – olimpián, világ- és Európa-bajnokságon – ezúttal is győztesen jött ki a csatából, 2-1-re verte a lengyel Baranowskit, és felállhatott a dobogó harmadik fokára.

Ligeti Dánielnek tavaly április műtéte óta ez volt az első versenye. Fotó: Kricskovics Antal

A 125 kilóban – ebben a súlycsoportban 11-en indultak – Ligeti Dániel képviselte a magyar színeket. A 25 éves HVSE-birkózó éppen a nemzetközi szinten legnevesebb – vb- és Eb-bronzokkal rendelkező – iráni Magomedovval kezdett, akit ez alkalommal sem sikerült legyőznie, 8-2-re kapott ki – jegyezzük meg, hogy a tavaly áprilisi Eb óta ez volt az első nemzetközi versenye a vállműtéten átesett Daninak. Miután Magomedov meg sem állt a döntőig (ahol aztán ezüstérmet szerzett), Ligeti a vigaszágon folytathatta. Ez már sokkal egyszerűbb menet volt, mindkét mérkőzését nagyon könnyen nyerte meg. Az amerikai Thomsont 12-1-re technikai tussal győzte le, a bronzmérkőzésen pedig a lengyel Skaskieviczen – aki volt már vb-hetedik is – 6-0-ra kerekedett felül.

A Gulyás István vezette szabadfogású válogatott a jövő hetet is Párizsban tölti, nemzetközi edzőtáborban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!